· 

2018-09-08 JO15 NAC-Spartaan'20 0-0 (c)


2018-09-08 JO15 NAC-Spartaan'20 0-0 (c)


 

Klik op de zwarte knop voor de foto's

(foto's mogen worden gebruikt, maar graag met bronvermelding)


Zaterdagmiddag was het op Sportpark Heksendans  een aardige wedstrijd tussen de teams van JO15 van NAC tegen de amateurs van Spartaan'20.  Zoals ik eergisteren in mijn aankondiging al had voorspeld, de tegenstander was vooral fysiek aanwezig. Maar in de beginfase liet de tegenstander zelfs zien dat zij niet alleen maar fysieke kwaliteiten maar ook technisch hun mannetje stonden. De eerste paar minuten moesten de NAC spelers de uiterste best doen om de Rotterdamse opponent van het lijf te houden, zonder dat dit tot kansen leidde. Op het middenveld werden de meeste duels afgewerkt, waarbij juist wél de fysiek kracht het verschil maakte.  Toch schroomde de frêle Seth niet, om de duels met deze fysiek sterke tegenstanders aan te gaan. Na enige minuten wist NAC zich goed onder de druk uit te spelen, maar ook zij kwamen niet tot enig doelgevaar.  

 

Ongeveer na een een halfuurtje, waarbij het spel af en toe meer leek op "voetbal-tennis", het spelletje ging in rap tempo over en weer, werd een duikeling in de "16" van Kymani, door de "MIB", vandaag de "MIG", niet als penalty beoordeeld. Hij leek goed op weg naar de Spartaan goal om tot een doelpunt te gaan komen maar werd door twee potige Rotterdamse jongelingen, binnen de "16" stevig van de bal "gelopen". Even daarvoor had Jayden, die wederom een sterke wedstrijd speelde, doelman Binck nog moeten bijstaan. In een noodzakelijk kamikaze duel met een Spartaan'20 aanvaller buiten de "16", raakte de keeper hij de bal net niet volledig. De aanvaller bleef daardoor in balbezit en leek het "kunstleer" binnen te schieten, was het niet dat Jayden de bal vol glijdend redde. Verder dan enkele "gevaarlijk uitziende" corners kwamen de gasten niet. De gewoonlijk goed "marcherende" rechterflank, met Corijn en Sohayb, werden in deze wedstrijd goed lamgelegd, door de Spartaanse linkerverdediger en een sterk voetballende linker middenvelder met een opvallend kapsel.  Slechts éénmaal kwam Sohayb in een snelle combinatie, vanaf het middenveld goed tot op de achterlijn. De bij de tweede paal vrij inlopende Kymani kon de bal niet tussen de palen krijgen en de bal rolde voorlangs. het Spartaan'20 doel.

 

De tweede helft schoot NAC niet alleen flitsend uit de startblokken maar ook enkele keren uit de "slof".  Met veel druk op de Spartaan'20 goal, werden zij de bovenliggende partij.  Enkele goede voorzetten vanaf beide flanken, werd de voor het eerst dit seizoen als spits dienende Rahim, aan het werk gezet. Ongelukkiger wijze werd zijn sterke fysiek, door de fysieke Jacob met een lichaam een "bus chauffeur", knap geneutraliseerd.  Helaas voor de NAC jongens, werden enkele goede kansen voor het Spartaan'20 doel, door de technisch begaafde Aimane, Lars,  Kymani, Xavi, en het sterke CV duo Mees en Jayden niet in de goal geschoten. In de meeste gevallen werd de doelman de winnaar, en kon de bal tegenhouden, in andere gevallen ging de bal over of naast. Een snelle counter van Xavi werd door de 4-mannen achterin tot een "doodlopende" actie gepromoveerd, omdat hij weinig NAC-steun had bij zijn loopactie. Doelman Binck vond de wedstrijd op een bepaald moment in de partij, niet spannend genoeg. Een lastige in-speelbal kwam in de voeten bij een tegenstander terecht, echter redde hij zelf daarop de situatie. De wederom sterk ingevallen "Pie-tJay" Pieter-Joost, kwam in enkele situaties terecht, waarbij het duel zeker niet schuwde en ook als winnaar eruit kwam. Echter het 0-0 resultaat gaf wel de verhouding in het veld weer, echter deed NAC, met de betere kansjes zich iets te kort......

 

Ingevallen zijn Xavi voor Corijn, Pieter voor Seth, Rida voor Kymani, Dano voor Rahim.  De doelmannen Wessel en Wessel kwamen niet in actie.... Nog even vanuit de ziekenboeg, Mees de B heeft een knie-scan gehad en daaruit blijkt dat zijn krijsband opgerekt is. Vanaf hier goed herstel gewenst......

 

Naar mijn mening MotM voor deze wedstrijd, aanvoerder Bas, die ondanks dat hij niet in het verslag voorkomt, maar zoals de foto's laten zien, bijna overal op het veld bezig was om op een geweldige manier te ondersteunen, en weer in zijn JO13 vorm komt (RR).