·

2019-10-05 JO19 FC Groningen-NAC 2-1 (c)

Vroege voorsprong van de JO19 NAC, onvoldoende voor punten, in Zuid-Denemarken.....

Misschien dat de tekst in de aanhef een beetje sarcastisch overkomt naar de Noorderlingen die daar, in deze mooie provincie hun huisje hebben, maar zo is het niet bedoeld. Ondergetekende doelt meer op de verrekt lange busreis, voor de Bredanaars naar de Corpus Den Hoorn, de thuishaven van de Groninger FC.... Bijna 3,5 uur heen en 3,5 uur terug scheidden de beiden teams, om een potje van nog geen 2 uur inclusief rust- en blessuretijd.....   Dus vandaar mijn Zuid-Denemarken, een schengenland, en dus gelukkig geen paspoortcontrole.....

De wedstrijd begon zoals aangegeven voorspoedig, met fris en fruitig voetbal werd de Groninger FC direct teruggedrongen.  In eerdere wedstrijden werd de tegenstander door FCG vroeg onder druk gezet, waardoor de opbouw zou kunnen worden verstoord.  Dat wetende werd direct vol de aanval gekozen, wat resulteerde een vlotte goal van Sabir Agougil (7e min.), nadat een fractie eerder ook al een kopbal van "Dai RL" tot corner werd verwerkt, door de FCG doelman.  Het spelverloop was de eerste 20 minuten in het voordeel van de Bredanaars, maar na de1-1 van de Groninger nr.9 Postema, vrijdag nog ingevallen in het eerste team, sloeg het spelbeeld om.  Wel nog even vermelding waard, en later op de VAR beelden terug kunnen zien, was de ten onrechte afgekeurde goal van Vieri Kotzebue, wat in de 16e minuut tot een 0-2 voorsprong had geleid.  Het aangestelde komische trio  beoordeelde de situatie anders, No-goal.  Groningen werd sterker en beter, maar ook veel fysieker, en NAC kon er nog maar mondjesmaat uitkomen.  Keeper Bart Verbruggen, geselecteerd voor de KNVB onder 19 jaar, wist met enkele fraaie safes zijn doel verder leeg te houden.

De tweede helft probeerde NAC wel weer het spel naar zich toe te trekken maar FCG wist dit

met de benodigde mankracht te verhinderen. De ploeg uit Breda probeerde wel druk uit te oefenen op de 3x2 meter lange achterhoede. Dit resulteerde wel in wat aardige aanvalletjes, mede omdat Daan Wensink op het middenveld wat meer power kon ontwikkelen Met de entree van Pjotr Kestens en Beslan Besov werden de mannen achterin van de Groen/Witten wat kriegeligger , en nóg wat fysieker.  Een paar maal werd een NAC speler een beetje"" gehinderd in de 16"  van Groningers, echter was dit naar mening te weinig, om hiervoor een strafschop te krijgen, en zo werd dit ook beoordeeld door de warrig leidende "MiP".  Zo ook toen de doorgeschoven Gylermo Missaine, tussen 6-7 Groningers, plots op zijn buik belande in het vijandelijke strafschopgebied, "opstaan en verder gaan besloot de arbiter"(?), en misschien wel terecht.  De andere kant werd een aanval van de Groninger invaller nr.19, een 1-op-1 situatie door Bart Verbruggen gewonnen, en een zekere goal tegen gehouden. Aan de uitslag tegen de huidige koploper van de JO19 Ere-divisie was niets aan af te dingen.  Over de hele wedstrijd was FC Groningen zeker de sterkere ploeg, alleen bij een iets grotere marge(!), had ik het nog niet geweten.....

Al met al lieten de jongens uit Breda wel weer zien te kunnen voetballen, alleen kwam het fysiek toch te kort, tegen dit zeker ook goed voetballende FC Groningen.....

Mijn MotM was dit keer keeper Bart Verbruggen die met enkele fraaie safes, maar daarnaast met zijn coaching, weer van grote waarde was voor zijn team.....(RR)

Opstelling NAC: Bart Verbruggen, Milan Vanacker,  Gylermo Missaine, Rico van Nielen, Jim Verburgt(64. Assim Said),  Martijn Brandt (46. Daan Wensink), Mathijs Bel (C)(80.Sven van Est), Boris van Schuppen (62. Beslan Besov),  Sabir Agougil, Vieri Kotzebue, Dailon Rocha Livramento (70.Pjotr Kestens), Wissels/blessures: Pepijn van de Merbel (k), Wessel Kerckhoffs.

Let op, alles geschreven in deze blog's komen geheel voor eigen rekening, en is mijn mening (RR)