· 

2019-04-06 JO19 Ajax-NAC 4-1 (C)


2019-04-06 JO19 Ajax-NAC 4-1 (C)

Ajax pas na rust de meerdere over dapper NAC, en loopt uit naar geflateerde uitslag.....

Druk op de link boven voor alle foto's....

(foto's downloaden mag, maar met bronvermelding)

 

De link onder is van Ajax TV youtube.....Zaterdagmiddag 14.30u. sportpark "De toekomst" begonnen twee teams met hun competitie wedstrijd, in de Ere-divisie voor jeugteams onder 19 jaar. Het ene team Ajax startte als nummer 2, met uitzicht op AZ,  en NAC als de nummer 7, met Vitesse onder zich, in deze kampioenspoule. In de eerste fase van de competitie werd gestreden door NAC, om hierbij te komen, en werd door dit team nog onder leiding van Willem Weijs, de huidige assistent bij NAC 1, afgedwongen. Nu is het aan Michael Dingsdag de taak om het seizoen zo goed mogelijk af te maken.  Was het vorige week een meer dan verdiende 2-2 uitslag tegen koploper AZ, waar misschien iets te weinig werd gekregen. Nu de wedstrijd tegen één van de topclubs, en op volle oorlogssterkte,  uit Nederland Ajax.....

 

Direct vanaf de aanvang werden de bedoelingen van NAC duidelijk, zo snel mogelijk omschakelen vanuit de defensie naar het aanvallende deel van het team. Dit pakte goed uit want het eerste gevaar kwam van NAC zijde.  Over de linkerflank was de gevaarlijk Mo Amissi die werd gestuit door de rechter verdediger van Ajax.  De vrije trap van Boris van Schuppen kwam op het hoofd van Gijs Kila, die het leer buiten bereik van de Ajax-goalie Maach, op de paal kopte.  Ajax wel de bovenliggende partij, maar het team uit Breda dat goed georganiseerd en compact stond,  gaf goed partij.  De 9e minuut een makkelijk gegeven vrijetrap aan Ajax randje "16", die bekwaam door Taylor werd binnengekruld, 1-0.  Kort hierop kwam NAC goed weg toen, de verder redelijk onzichtbare Broby, de bal prachtig op de paal lobte. Waarna keeper Sem Custers de terugkerende bal simpel kon opvangen.

Dan een mooie solo van Luca den Heijer, over de rechterflank. De pass naar Sjaak Kuyper, die de bal, met een mooie voorzet, op het hoofd van Mo Amissi plantte. Een strakke kopbal verre hoek, de gelijkmaker was een feit, 1-1 (27e min.).  Beide teams lieten zien dat er wel degelijk veel talent in de ploeg heeft, en veel mooie acties werden geëtaleerd. Expliciet van Ajax-zijde werden wat overdadig harde overtredingen gemaakt, waarbij de scheidsrechter vergat een aantal (2e) kaarten uit te delen, niet geheel gesteund door de assistent aan mijn kant (RR). Een voorbeeld was, toen Broby één der Geel/Zwarten (volgens mij Wout Neelen), dusdanig "sweepte" dat deze onder de "P", bij de bus vandaan gehaald moest worden..... Een tweede prent bleef hem echter bespaard..... 

 

De tweede helft kwam NAC nog maar moeizaam aan aanvallen toe. En kreeg Ajax vooral vanaf het middenveld heel veel ruimte. Naar mijn idee omdat bij één deel van het team de angst overheerste, ten opzichte van een paar die wel voor een overwinning durfden te gaan. Ajax werd sterker en sterker, echter met wat kunst en vliegwerk bleef de stand nog gelijk. Dan in de 56e minuut moest NAC toch voor de tweede keer buigen. De uitstekende Timber speelde zijn directe tegenstander uit, en legde de bal op NACi Univar, die knap binnen schoot, 2-1.  Het spelbeeld bleef gelijk, tot aan de 80e minuut hield NAC goed tegen, totdat Timber wederom met een goede actie over rechts de bal voorbracht, en Hansen de bal in twee keer in het doel werkte, 3-1. Tussendoor werd er nog met de voet even flink uitgehaald op het hoofd van Sem Custers, nadat hij de bal voor de voeten van een Ajax plukte.  De aanvaller(?) hield geen moment in, resultaat gelukkig alleen flinke bult op het hoofd van de NAC-doelman, die wel de wedstrijd kon vervolgen. Niet vreemd dat Ajax TV deze beelden, net als het gevalletje "P", er vakkundig hebben geknipt. Ook hier was een tweede gele kaart op zijn plaats geweest. Dat de score nog opliep tot 4-1 (85e min.) was voor de statistieken...... Weliswaar een verdiende overwinning voor Ajax, al viel het wel enigszins geflatteerd uit.....  Heren volgende week Sparta thuis, dan maar weer zorgen dat jullie de punten in huis kunnen houden.....    

 

Naar mijn mening vandaag was Sjaak Kuyper duidelijk de MotM, als een ware Ronnie Stam look-a-like, stuurde hij door zijn immer aflatende ijver, het elftal naar voren.  Ondanks dat de enige NAC goal door de ijverige Mo Amissi werd gescoord....(RR)

 

Opstelling NAC: Sem Custers, Luca den Heijer, Wout Neelen, JP van Hecke, Sjaak Kuyper, Boris van Schuppen, Yassine Azzagari, Gijs Kila (75.Hakim Mperanyi), Sabir Agougil (Jim Verburgt), Rico van Nielen (78.Jochem van Dijk).  Wisselspelers: Michel van Butselaar (k), Floris van Nijnatten, Beslan Sagov.