·

2020-03-03 JO19 AZ - NAC 4-0 (b)

Beker 1/4 finale 2019-2020 U19

Bekerstrijd met twee gezichten levert NAC U19 (te ruim) verlies op, bij ere-divisie koploper AZ..... 4-0

De uitslag van deze wedstrijd is niet geheel hoe, vooral de AZ supporters, het wedstrijd verloop hadden ingeschat. Vanaf het begin af aan was het NAC dat de teugels in handen nam, en ook de eerste 3 mogelijkheden creëerden, echter de AZ-doelman keerde de ballen met verve. Mede gezien dat de eerste doelman van de Wijdewormers  afgelopen zaterdag zwaar geblesseerd werd weggedragen. AZ had eigenlijk pas haar eerste wapenfeit in de 18e minuut, en dat dit direct resulteerde in de 1-0 voor de Alkmaarders, was voor vriend en vijand een verrassing, en niet geheel volgens het spelbeeld. Deze goal ontstond uit de rebound van een corner, waarbij eventuele beelden, die de VAR niet tot zijn beschikking had, misschien een vleugje buitenspel had kunnen ontdekken. Na deze tegenslag voor de Geel/Zwarte brigade, werd er niets aan werklust en aanvalsdrift ingeboet. Toch was AZ ook nog dicht bij een tweede treffer, toen de spits met een doffe dreun de deklat raakte, boven de goed keepende Pepijn van de Merbel. De trainer van AZ probeerde de spelleider zand in de ogen te strooien door luidkeels te gaan juichen. Echter de aansnellende fotograaf van de thuisploeg, wilde naar mijn mening direct zijn bril komen aanreiken.  Tot aan de rust was het de wedstrijd vooe de Bredanaars.....

Direct na rust was het door een paar omzettingen niet helemaal steady te noemen. Enkele persoonlijke uitglijders leverden binnen 8 minuten twee AZ treffers op.  Hierdoor kregen deze mannen extra vertrouwen, en bij NAC zakte de moed in de schoenen. Zo was ook het verloop van de tweede helft, NAC dat nu nog alleen achter de Rood/Witten moest aanlopen, om een grotere achterstand te voorkomen.  Dat AZ toch ook nog een 4e goal kon scoren, was eigenlijk omdat er van de vorige 2 doelpunten niet werd geleerd. De NAC keeper was min of meer een sitting duck en kon maar weinig aan de doelpunten veranderen. Toch moet worden gezegd dat de Bredanaars bij vlagen zeer overtuigend en knap voetbal hebben gespeeld. Was er iets meer geloof en overtuiging in het eigen kunnen geweest dan was zeker een beter resultaat mogelijk geweest.  De beide helften van deze wedstrijd was een dag en een nacht verschil, en bij de mensen die misschien in de rust zijn vertrokken, zal de  uiteindelijke 4-0 uitslag, de wenkbrauwen doen fronsen.....  Helaas de U19 heeft niet het huzarenstukje van NAC 1, enkele weken terug, kunnen herhalen.

AZ is dan wel de huidige koploper van de U19 ere-divisie, maar nu blijkt ook weer, hoe jammer het is dat de mannen niet vaker onder deze weerstand kunnen presteren....

Komende zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd, wanneer Sparta Rotterdam op bezoek komt op Sportpark Heksenwiel. De focus kan nu weer op de competitie worden gericht.....   (RR)

Mijn MotM was de na rust ingevallen Luc Marijnissen, die steeds weer laat zien waarvoor hij mee speelt met de onder 19 van NAC, ga zo door.  Een nieuw Pareltje van het Zuiden lijkt zich aan te dienen (RR)