·

2020-08-22 JO21 NEC - NAC 2-3 (1-1) (vr)

Vriendschappelijk

2020-08-22 JO21 NEC - NAC  2-3 (1-1)

NAC U21 laat een goede indruk achter op het Goffertpark, bij de jaargenoten van NEC..... 2-3 eindstand na een 1-1 ruststand.

Zaterdagmiddag 14:45u. was de aftrap van de vriendschappelijke maar enigzins rommelige wedstrijd, van NEC U21 tegen de leeftijdgenoten van NAC. Het leek wel of de mannen er extra veel zin in hadden, want vanaf het begin ging het er direct op, en werd er veel energie gestopt in het aanvallen.

Met in de ploeg nieuwbakken NAC'er  DJ Buffonge vanaf de rechterflank, en vleugelflitser Pjotr Kestens, werd spits Vieiri Kotzebue, veelvuldig weggestuurd .  Dit resulteerde in een snelle goal in de 9e minuut van laatst genoemde die met zijn snelheid de NEC achterhoede het nakijken gaf, en de bal achter de NEC-keeper, bij de verre paal binnen prikte, 0-1.  Enkele keren was hij nog gevaarlijk, waaronder een lange sprint op het doel af, waarbij hij met twee handen werd vastgehouden, en de aanval verder niets opleverde.  Geen vrijetrap, geen kaart. Ook een steekbal op Pjotr Kestens werd door de lines-man naar mijn mening onjuist beoordeeld, en een vruchtbare aanval de kop ingevlagd.  NEC probeerde aan de andere kant, met name de linker NAC-CV onder druk te zetten, die met de aanvallende intenties van zijn ploeggenoten, af en toe veel ruimte in zijn rug kreeg, en daar geen raad mee wist. Ook NEC beschikte over een vleugelflitser, de switchende nummer 10, die weliswaar veelal door Justin Munezero  werd lamgelegd. Toch kon hij enkele keren een gevaarlijke voorzet afleveren.   Zo ook in de 23e minuut, de bal voorbij de verre paal, twee keer met de billen draaien door de NEC aanvaller en een schot,  en de uitstekend keepende Pepijn van de Merbel, was verslagen 1-1.  Tot aan de rust werd het wel af en toe onrustig in NAC "16" maar werden, onder leiding van de sterke Gylermo Siereveld alle strubbelingen de kop in gedrukt.....

Na rust met enige omzettingen, werd het veldspel wel wat rustiger, en werd NEC bij vlagen met de bips tegen de eigen "16" gezet.  Toch kwam NAC redelijk laat, in de 76e minuut en met nogal wat fortuin,  op de verdiende voorsprong. De goal geclaimd door spits Carlito Fermina, maar naar de mening van de RR  was het een scherp ingedraaide voorzet van Milan Vanacker die "vol werd gemist door de NEC-goalie" belande prompt in het doel, 1-2. Kort hierop kwam NAC ook op een 1-3 voorsprong. Want nadat een paar keer een aanval op volle snelheid, over de rechtervleugel via Sjaak Kuyper geen vruchten had afgeworpen, was er dan toch één met een hoger rendement.  Met een geweldige aanname van Sjaak Kuyper, een dito voorzet op Pjotr Kestens die de bal, in de 80e minuut,  bij de verre paal geweldig binnen schoot. Dat NEC het de Geel/Zwarten het toch nog even lastig kon maken was te wijten aan enkele te gemakzuchtige dekkingsacties. Daarbij werd door de verdediging onnodige corners weggeven (en ook makkelijk gegeven door de verder goed leidende MiB). De druk nam even toe op de goal van doelman Ismaël François, die dan toch nog eenmaal in de 86e minuut moest buigen voor de Aimé Omgba van NEC, 2-3.....
Wederom, na afgelopen dinsdag tegen Willem II, een 3-2 winst, in een meer rommelige- en spannende wedstrijd ontstond, dan één met goed voetbal.....
Toch denk ik dat de NAC-staf weer een paar goede aanknopingspunten hebben kunnen zien vanmiddag....  Heren niet vergeten het NAC motto NOAD, Nooit Opgeven, Altijd Doorzetten.

Mijn MotM vanmiddag was Darwin Heuvelman, die het af en toe met de ruimte in zijn rug, wat lastig had, maar verdedigend in zijn eigen "16"  veel goede dingen liet zien.  Hij kopt als het nodig is, volgens mij zelfs stenen weg.... (RR)