· 

2021-08-06 SC Telstar-FC Emmen 1-1 (c)


2021-08-06 SC Telstar-FC Emmen 1-1 (c)

 Energiek SC Telstar, door flitsende reddingen van Trevor Doornbusch, verdiend op de been gehouden 1-1.....


SC Telstar was na een indrukwekkende stilte ter nagedachtenis en veel te vroeg uit het leven weg gegrepen voormalig SC Telstar-speler Jergé Hoefdraad, direct on-track. Het begon flitsend tegen de de Ere-divisie gedegradeerde opponent van het vorige  seizoen uit FC Emmen.  Dat dit FC Emmen, op voorhand een titelkandidaat is, is niet "im frage".  Het budget wat deze club heeft kan menige Keuken Kampioen Divisionist alleen maar van dromen....  Toch was het "centen"verschil vrijdagavond niet echt af te lezen dat de "Witte Leeuwen", met minimale middelen en schuldenvrij, waar de "President" Pieter de Waard heel trots op mag zijn,gaven heel goed partij. Zij waren in de beginfase duidelijk de bovenliggende partij, en het later binnengehaalde punt was de beloning voor een uitstekende wedstrijd....

 

De eerste helft was Tom Overtoom met enkele felle dribbles en verschijnen in de vijandelijke "16"  een constant gevaar. Daarnaast werd hij goed gevoed door de immer fitte en energieke Delvechio Blackson. Vanaf de rechterflank was het Yassine Zakir, die vandaag tegen FC Emmen zijn debuut mocht maken en opkwam als een Dumfries 2.0  en de ballen álá Ugur Yilderim,  voor wist te gooien.  Zo ook in de 4e minuut, toen hij een rush over de rechterflank voorgooide op Glynor Plet.  Die treuzelde geen seconde want de voorzet op maat werd bi de 1e paal hard binnengeschoten, voordat zijn bewaker Arnaud Luzayadio kon ingrijpen, 1-0..... Prachtige goal, gevolgd door een prachtig eerbetoon aan Jergé Hoefdraad....

Gedurende de eerste helft werd FC Emmen wel wat sterker, zonder dat het daadwerkelijk tot kansen kwam, mede door goed verdedigend werk van Anwar Bensabouh, de tot voor kort omgeturnde middenvelder.  Verder kon SC Telstar voornamelijk in de counter en uit dode spelsituaties nog wel gevaar stichten. Een verkeerde inschatting achterin leidde tot de 1-1. Over FCE's linkerflank werd snel omgeschakeld en een misstap zorgde ervoor dat de bal vrij kon worden voorgezet, en eenvoudig kon worden afgerond door Jeredy Hilterman . 

 

Ook in het tweede bedrijf begonnen de "Witte Leeuwen" energiek. Yassine Zakir, was haast ongrijpbaar voor de verdedigers van Emmen en bezorgde Rein Smit en Delvechio Blackson goede kansen. Helaas konden beide medespelers niet voldoende profiteren van zijn kwaliteit.

Aan de andere kant was er in het tweede bedrijf ook nog een enkele kans voor FCE, ondanks dat SC Telstar flink onder druk kwam te staan. Één keer was de uitstekende doelman Trevor Doornbusch, in de 1-op-1 met Jeredy Hilterman, met een perfecte parade de meerdere, nadat hij vrij opdook uit een kluts situatie.  Kort hierop redde Doornbusch nogmaals nadat hij wederom door zijn FCE plaaggeest werd beschoten. Aan de andere kant most keeper Michael Brouwer handelend optreden bij een hard afstandschot in de korte hoek...
Met dit punt leek SC Telstar best tevreden,  en dit geeft voor de rest van het seizoen, ongetwijfeld een boost..... 

 

Mijn MotM was Trevor Doornbusch die met twee flitsende reddingen, zijn ploeg op een punt hield, de eerste helft was Tom Overtoom bepalend op het veld.... (RR)