2022-02-12 JO16 Telstar-DEM 9-1 (6-1)

2022-02-12 JO16 Telstar-DEM  9-1 (6-1)

Foto's van Hannu Reijne....   foto keuze Chris D
Foto's van Hannu Reijne.... foto keuze Chris D

De JO16 speelt eindelijk weer een wedstrijd door een lange stop in verband met corona en voor het eerst in het Buko Stadion. Het wordt een leuke wedstrijd want het is een derby tegen DEM.

De afgelopen wedstrijd was best een heftige pot. Telstar kreeg maar liefs 5 doelpunten tegen. Gelukkig kon Telstar in de laatste minuten nog een doelpunt maken en hadden ze dus die wedstrijd gewonnen met 5-6. Even kijken of er vandaag weer zoveel doelpunten gemaakt worden.

Dit is voor o16 ook nog een belangrijke wedstrijd want ze moeten winnen om kampioen te worden. Er zijn nog 2 wedstrijd te gaan vandaag en dinsdag 15 februari tegen SDZ. Als deze wedstrijden gewonnen worden dan staat Telstar o16 bovenaan de lijst met 1 punt meer dan de rest. Dus er moet vandaag  gewonnen worden.
Telstar begint lekker aan de wedstrijd. Met veel druk op de bal is Telstar dominant op de helft van DEM. Er zijn al een paar kleine kansen geweest voor Telstar. De eerste grote kans is voor Lamkadame door een lange bal van achter die door Raspoort door gekopt wordt en de bal achter de verdediging van DEM valt waar Lamkadame door liep en zo met de bal door naar de keeper kon rennen maar de bal tegen de keeper schoot. Een corner die rakelings langs het doel gaat. We hebben mooie combinatiesspel gezien van Telstar die net niet tot een doelpunt leiden.

DEM is echte een counter team en weet dan ook door een snelle aanval de linksbuiten van DEM te bereiken die 1 op 1 naar het doel kan rennen. Olfers weet het hem nog moeilijk te maken waardoor de keeper Van Wijk de bal kan tegen houden maar wel daarbij een botsing heeft met Oyemah. Beide spelers konden gelukkig nog door met spelen. In de 15de minuut heeft Raspoort eindelijk het net gevonden. Met een lange pass van Vijent, die door verkeerd weg werken van DEM bij Raspoort kwam en die door een combinatie met Nabil het doelgebied in kwam en de bal schuin over de grond langs de keeper schoot 1-0  15de minuut. Daarna waren er weer wat kansen voor Telstar en wat pogingen van DEM. Minuut 21, Raspoort scoort weer door een fout bij DEM. Die hadden een vrijtrap op eigenhelft. De centrale verdediger van DEM speelt een middenvelder in die de bal verkeerd kaatst en zo Raspoort 1 op 1 met de keeper zetten. Raspoort rende met bal naar de keeper en schoof de bal over de grond zo in het doel. Kort na de 2-0 weet DEM toch te scoren door weer een snelle counter. De linksbuiten van DEM tikt de bal binnen door een voorzet in de 23ste minuut en opeens is de wedstrijd weer spannend. Meteen na de aftrap kan Treffers door een steekbal in de  diepte. Hij kon zo het doelgebied in dribbelen en schopt de bal zo over de keeper heen tegen de tweede pal maar de bal stuitert het veld in en niet het doel en werd daarna door een verdediger van DEM achter geschopt. Telstar bleef gewoon doorgaan met hun eigen spel.

Minuut 25 werd Oyemah gewisseld en kwam Bayrak erin. Oyemah had toch teveel last van de botsing eerder in de wedstrijd met keeper van Wijk. In de 27ste minuut kreeg Telstar een vrijtrap aan de rechterkant van het veld. Lamkadame stond achter de bal en krulde de bal van z'n 25 meter in 1 keer in de verre bovenhoek van het doel 3-1!! Na deze mooi goal duurde het niet lang voor de 4-1. In de 29ste minuut scoort Aleksandrovs door een mooi solo van links van het doelgebied naar rechts van het doelgebied en een 1,2 combo met Nabil in het doelgebied en de bal hard weet af te drukken in de doel. DEM had het zwaar een kwam niet echt aan het voetballen. In de 38ste minuut scoorde Raspoort weer een doelpunt door het rond spelen achterin kwam Aleksandrovs aan de linkerkant vrij zo rond de middenlijn. Aleksandrovs gaf een diepte pass die achter de centrale verdediger viel die waarschijnlijk last van de zon had. Raspoort kon zo makkelijk de bal oppikken en over de keeper heen spelen die door uit te komen nog probeerden de bal tegen te houden 5-1. Een minuut later lag ook 6-1 in het doel door een eigen doelpunt. De aftrap werd naar achter gespeeld door DEM naar een centrale verdediger die de bal doorspeelden naar de ander centrale verdediger. Hij nam de bal niet goed aan waardoor Raspoort de bal van zijn voet kon pikken. Op het moment dat Raspoort de bal langs de keeper wilde schieten tikte de centrale verdediger de bal weg maar wel langs zijn keeper in zijn eigendoel minuut 39.

Na de rust ging DEM toch anders spelen en werd het wat moeilijker om tot kansen te komen voor Telstar. In de 60ste minuut kwamen er 2 verse krachten het veld in.  Housseini voor Vijent en Ait Mouhou voor Raspoort. DEM probeerden elke keer snel naar voren te komen. Zo namen ze snel een vrijtrap die goed werd verdedigt door Telstar. De bal kwam bij Vijent die Nabil de diepte in stuurde. Nabil drong zo het doelgebied in en legde de bal terug op een inlopende Aleksandrovs. Hij schoot de bal lekker binnen 7-1 minuut 61. 10 minuuten later kreeg Telstar een corner met veel Telstar spelers die rond de keeper van DEM stonden. Lamkadame nam de corner die op het hoofd van Olfers belanden. De bal stuiterde 1 keer en kwam toen tegen de tweede paal weer terug het veld in. DEM probeerde de bal weg te krijgen en Telstar de bal in het doel te trappen. De bal kwam via veel spelers weer bij Olfers terecht die de bal aan Ait Mouhou gaf en die de bal dan eindelijk binnen schoot 8-1 minuut 71.

Met een assist en een mooie solo van Aleksandrovs die een verdediger van DEM en de keeper het bos in stuurden, hij kon de bal nu makkelijk binnen schoot 9-1 in minuut 75.
Zo kwamen we aan het einde van een mooie  wedstrijd met veel doelpunten.
Nu nog 1 uitwedstrijd die dinsdag gewonnen moet worden om winterkampioen te worden en te promoveren naar divisie 4. Succes Telstar o16!!!    (SteveO)

Opstelling: Gijs van Wijk, Raphaël Oyemah, Mano Olfers, Luciano Bakridi, Danick Boerebach, Jemairo Vijent, Fares Nabil, Bilal Lamkadame, Latif Raspoort, Dorus Treffers, Viktors Aleksandrovs.....

Wissels: Ken Bayrak, Rafie Benzziene, Aloys Reijne, Mohsen Housseini, Mazin Lamalmi, Abdulghanie Ait Mouhou, Pablo Hogerburg