·

22022-05-07 JO16 Almere City FC - Telstar 3-4 (1-0)

2022-05-07 JO16 Almere City FC - Telstar 3-4 (1-0)

Foto's Hannu Reijne:  Telstar weet na een oeilijk begin de overwinning over de streep te trekken.....  3-4
Foto's Hannu Reijne: Telstar weet na een oeilijk begin de overwinning over de streep te trekken..... 3-4

Telstar mag na 80 minuten juichen, na een moeilijk begin..... 3-4...

Zaterdag 7 mei
Telstar o16 speelt een hele belangrijke uit wedstrijd tegen Almere City dat 1 punt boven ons staat..
De wedstrijd begint heel vroeg. 9:30 was de aftrappen omdat er te veel teams op het sportcomplex moesten spelen. Dus was het voor veel spelers vroeg opstaan.
Het is een belangrijke wedstrijd omdat er 5 van de 8 clubs in de competitie nog kans hebben om te degraderen. Telstar heeft de punten hard nodig om dat te voorkomen.

1ste helft
Telstar begint met de aftrap. Met een lange bal de rechterhoek in op de helft van Almere City. De wedstrijd is begonnen met veel duels om de bal te behouden. Almere City is ook 1 van de 5 clubs die punten hard nodig heeft. Het is erop of eronder vandaag. Je merk dat het nog vroeg is voor de spelers. Er is meer balbezit voor Telstar maar er worden steeds verkeerde keuzes gemaakt aanvallend. Dan wordt Almere sterker en probeert met veel lange ballen gevaarlijk te worden. Telstar veroverd de bal weer en probeert aan te vallen aan de linker zijkant. De bal wordt naar het middenveld gespeelt en komt in bezit bij Almere. Zij spelen de bal snel over de grond achter de verdedigende linie. De snelle spits gaat achter de bal aan en gaat zo het doelgebied in en schiet de bal langs Van Wijk 1-0 (7 min). Het is een vroege achterstand maar we zien ook dat het alle kanten op kan gaan. We zien dat Telstar ongelukkig is maar dat er wel meer in zit.

2de helft
Telstar moet toch meer doen om de 3 punten mee te nemen en om degradatie te voorkomen. Almere City begint met de aftrap. Ze spelen een lange bal de hoek in met veel rennende spelers van hun naar de bal. De bal wordt goed verwerkt en Telstar mag weer beginnen met opbouwen. Je ziet dat Telstar de rust nodig had om wakker te worden. Het staat ook beter op het middenveld nu. Er zit meer energie in. Het rond tikken naar elkaar gaat sneller en beter. Telstar wordt gevaarlijk en er komen wat corners uit. Dan de 42ste minuut Aleksandrovs neemt een van de corners. Die legt hij achter de penalty stip waar Olfers hoger dan de rest spring en de bal diagonale in de hoek kopt 1-1. Het begint te leven. Dit doelpunt hadden ze nodig. Telstar wordt steeds gevaarlijker en zitten dicht bij een volgend doelpunt. Er zijn kansen geweest voor Lamkadame en Raspoort maar die kregen de bal er nog niet in. Er is weer een corner maar nu aan de andere kant voor Telstar. Aleksandrovs weer achter de bal. Hij speelt de bal hoog hard door het 5 meer gebied heen. Niemand raakt de bal en beland achter het 5 meter gebied bij Lamkadame die de bal goed legt en op doel schiet. De bal wordt geblokt en komt terecht voor de voeten van Olfers die de bal het doel in knalt 1-2 (55 min). 3 minuten later is het weer raak door een penalty. Door goed veld spel werd Reijne met een steekbal het doelgebied ingestuurd. Daar had Reijne een duel waarbij hij goed voorbij zijn man ging maar werd neergelegd, Penalty!! Raspoort nam de penalty. Hij schoof de bal hard en beheerst langs de keeper 1-3 (57 min). Dan komen er minuten waarbij Almere sterker wordt. Er worden een paar cruciale duels verloren en zo kwam Almere weer terug in de wedstrijd. Met een snelle goal 2-3 (59 min), kreeg Almere er weer geloof in. In de 70ste minuut werd het zelfs 3-3. Nu was het wel weer echt een spannende wedstrijd. De ruimtes werden groter. Aleksandrovs werd gewisseld voor Ait Mouhou die nog even heel veel energie kon geven in de 4 minuten die hij kreeg. Ait Mouhou ging volle bak en was overal waar de bal was. De laatste minuut van de wedstrijd ging hij druk op de bal zetten op de centrale verdediger die de bal aan de zijkant van het veld kreeg ter hoogte van het doelgebied en probeerde de bal terug te spelen naar de keeper. Daar had Raspoort ook op gerekend en pakte de bal af vlak voor dat de bal bij de keeper kwam. Hij ging om de keeper heen en schoot uit een moelijke hoek de bal over de grond. Er waren nog verdedigers die sprintent naar de bal en het doel gingen maar het was voor hun te laat. De bal rolde over de lijn en Telstar kon in de hoek gaan juichen 3-4 (80 min). Kort daarna floot de scheidsrechter af. Telstar ontsnapt aan een gelijk spel en neemt de volle buit mee naar huis. Nu is het afwachten wat de rest van de competitie doet. De onderste 2 clubs degraderen. Zeeburgia is de eerste die ons niet meer kan inhalen. We mogen de competitie 21 mei thuis eindigen tegen DCG die op de 2de plaats staat  (SO)

Opstelling: Van Wijk, Oyemah, Olfers, Bakridi, Benzziene, Treffers, Lamkadame, Housseini, Raspoort, Reijne, Aleksandrovs

Wissels: Hogerburg, Ait Mouhou, Lamalmi