· 

2022-09-10 JO21 Hercules-JO21 Telstar 2-3 (1-3) (C2)


2022-09-10 JO21 Hercules-JO21 Telstar 2-3 (1-3) (C2)

Jongelingen uit Velsen-Zuid komen als overwinnaar, maar niet ongeschonden, uit de strijd, in vechtwedstrijd . Toch gewonnen op punten.... 2-3 (1-3)


Zaterdag 15:00u. was de JO21 van Telstar gast in Utrecht  bij de leeftijdgenoten van Hercules. Het werd een wedstrijd die gespeeld werd op het scherpst van de snede, en waarbij niet iedereen zonder kleerscheuren er uit is gekomen. Bij vlagen was het een harde pot, waarbij de heren van de ietwat opgepimpte thuisclub, misschien ietwat te fanatiek, werd aangemoedigd.  Toch bleken de mannen uit Velsen-Zuid na afloop, de meest scorende ploeg, waardoor weer 3 punten konden worden bijgeschreven....

 

De start was goed, want de tegenstander werd met goed voetbal, teruggedrongen rond de eigen "16" , waarna de energieke Zakaria Fatihi, al in de 4e minuut trefzeker was en de bal achter de Hercules-goalie kon prikken.... Dit op aangeven, na een knappe solo van Tim van de Loo.  Krap 10 minuten later was het supersnelle Nordin Zoufri, die de stand weer gelijk tilde, nadat hij op volle snelheid de Telstar achterhoede zijn hielen liet zien. Dit nadat de eerdere aangever voor de 0-1, ietwat te traag handelde op het middenveld. Ook de vandaag weer uitstekende Lucas van Ingen kon de man niet afstoppen, dus de 1-1 was een feit.....

In de 1e minuut was het middenvelder Jayden Turkruier, die een schot losliet op het Hercules doel.  De keeper volgde zijn voorbeeld, en liet het schot los, waarna de alert reagerende Zakaria Fatihi, wederom op de goede plek stond en de bal binnen tikte, 1-2....  

Prettig was dat Caner Demircioglu, die de laatste tijd in uitstekende vorm is, een één-twee met Rychaintello Knoll aanging.  De laatstgenoemde ging als een schicht de"16" binnen en werd onreglementair gevloerd. Zakaria Fatihi ging achter de bal voor zijn derde, echter de Hercules-doelmankeerde de penalty.  Nieuwkomer Yahya Boussakou wist de terugkerende bal in het doel te werken, 1-3.

Dit was tevens de ruststand.....

 

De tweede helft werd het een beetje grimmiger op het veld, waar de thuisploeg, met kleine geniepigheden, de bezoekers uit hun spel wilden halen. Wat hun ook deels lukte ook, want de JO21 werd uit het spel gebracht, waardoor het veldspel slordiger werd, en de thuisploeg, met veel inzet en kracht, de overhand kreeg.  In de 52e minuut was het inderdaad, nadat op de linkerflank te veel ruimte werd gelaten, de 2-3 een feit.  Een zondagsschot van de rechterspits belande achter Lucas van Ingen, die daarop kansloos was.  Na de wissel van de zeer actieve Luca Vaglia, voor Thijs "de Pitbull" Meereboer, kon Telstar weer iets meer voor het vijandelijke doel komen. De 1-3 scoorder Yahya Boussakou en "de Tank" werden vervangen, door jongeling Jinroy Ramjanam en de na veel blessure leed herstelde Lukas Harteveld.  Laatstgenoemde bracht, ingevallen op links, over de rechterflank een aantal keren dreiging, waardoor er enkele kop-mogelijkheden ontstonden. Voor linker-CV Damian van Dijk werd deze bijna letterlijk zwaarbevochten, overwinning er één met een donker randje.  Ongeveer 5 minuten voor tijd, werd hij na een solo door de derde man in rij, nogal robuust op de achterkant van zijn been geschopt, waardoor hij per brancard het veld moest verlaten, en het einde niet meer kon meemaken. De wilde attack van de Hercules speler, leverde hem een milde gele prent op, waar donker Rood meer op zijn plaats was geweest... Naar mijn idee was dit een inschattingsfout van de verder goed leidende leidsman..... Maar zoals werd gezegd, met Rood werd de blessure niet ongedaan gemaakt....

 

Mijn MotM:  vandaag was mijn Man of the Match, Rychaintello Knoll, die met het spel als een moderne right-wingback, in goed Nederlands, een goed niveau haalde.... (RR)