· 

2022-11-19 JO21 Telstar-JO21 Hollandia 2-1 (0-1) (C11)


x

2022-11-19 JO21 Telstar-JO21 Hollandia 2-1 (0-1) (C11)


 

Voetbal is raar... Bij 80% balbezit een 0-1 achterstand op, 50-50 procent 2 goals, in Velsens' voordeel, 2-1 (0-1)..... 


Vanmiddag, een prettig zonnetje, een stevige wind, en Hollandia uit Hoorn de tegenstander.  Tot nu toe de enige ploeg waar, destijds in Hoorn, puntenverlies werd geïncasseerd. Vanmiddag was het team weer compleet, dus dat beloofde veel....  Het begon ook wervelend, de tegenstander werd ver teruggedrongen, en door het grote veldoverwicht, leek het een grote rondo....

 

Aangegeven in de aanhef dat het 80% balbezit voor Telstar was, echter de 20% waar Hollandia de bal mocht hebben, waren door de counters van de snelle vleugelspelers, wel gevaarlijk. Door het gebrek van een speler voor de goal, bleven de speldenprikken ongevaarlijk. Toch werd Hollandia in het zadel geholpen door de sluitpost van Telstar. De MiP waarschuwde nog dat hij rekening moest houden met de 6-seconden regel. Echter toen het dubbele aantal werden geconsumeerd  legde de leidsman de bal in de "16" voor een vrije trap. Deze werd onhoudbaar binnengeschoten, 0-1 (Leo D let op, in de 20e min). Binnen de eerste 20 minuten waren er al mooie kansjes geweest, echter bij de aanvallers stond het vizier niet op scherp. Ook zo in de 44e minuut, toen aanvoerder Zakaria Fatihi, de bal cross op doel schoot, echter buiten bereik van de uitstekende Hollandia doelman, op de paal  terecht kwam.....

 

De tweede helft werd Aaron Missehouy gebracht voor Lukas Harteveld (stiftte de bal net naast). Daarmee kwam er wat meer diepte in het spel. De kleine aanvaller werd een aardige plaag voor de twee grote CV's. Het veldoverwicht werd door Hollandia goed teruggebracht naar ongeveer 50-50, en zette goed druk op de Telstar achterhoede. Daardoor kwam er ook wat meer ruimte voor de Telstar-aanvallers, die in de eerste helft redelijk ongelukkig waren met de mogelijkheden. Zo ook toen de bal werd voorgegeven, en weg gebokst door de goalie.  Het kunstleer werd echter ongenadig hard door Zakaria Fatihi op het doel geschoten, en de 1-1 was een feit (53')... Ook moesten de gastheren een flink aantal corners incasseren. Het was één keer Jelmar v/d Moolen die de bal van de lijn haalde, een kopbal net naast, en enkele fraaie reddingen van de, uitblinkende Shaquille Eendragt, hield Telstar op de been.  Dan een counter vanuit, één van de reddingen, over de linkerflank. Quinten v/d Heerik nam de bal aan, trok zijn actie door naar de achterlijn.  Daar ontdeed hij zich van zijn laatste tegenstander, en gaf een "45" op Aaron Missehouy die wel raad wist met het presentje, en de bal binnen tikte, 2-1... Hollandia probeerde er nog alles aan te doen, maar de keeper en zijn achterhoed hield stand. Door het pressen van de bezoekers, werden er nog enkele kansen gecreëerd maar de scherpte, net zoals in de eerste helft ontbrak voorin....  Al met al een zeer spannende wedstrijd, waar beide teams, en ook bij enkele momenten de MiP (helemaal uit Limburg), voor hebben gezorgd.....   

 

Mijn MotM:   vanmiddag waren er meerdere personen die in aanmerking kwamen, om met deze "eer" te gaan strijken, echter mijn keuze is gevallen op Shaquille Eendragt. Vanmiddag was hij coachend en met enkele schitterende reddingen bepalend voor het verloop van de wedstrijd. Één minpuntje klok kijken.....! (RR)