·

2023-01-21-jo21-telstar-jo21-excelsior-r.-3-2-(

2023-01-21 JO21 Telstar-Excelsior R. 3-2 (2-2) (C2)

Foto's zijn van Kiki de Ruig

Telstar JO21 pakt verdiend de punten van Kralingse leeftijdgenoten, 3-2 (1-1).....

Vandaag iets anders dan anders, maar door de goede informatie via Daan Muller, één van de fysiotherapeuten van het team, toch een beknopt verslagje kunnen maken.

Aan beide kanten werd er een pittige partij voetbal op de mat gelegd. Vandaag was de, van een blessure terug kerende Koen Blommestijn, een flinke aanwinst voor de ploeg. Ook dat de, afgelopen Dinsdagavond met een blessure uitgevallen Caner Demircioglu, kon weer bij het team aansluiten. Met wederom de over de vleugel flitsende Rychaintello Knoll, werd de druk zoveel mogelijk op de Excelsior verdediging gelegd. Zijn tweede rush door de as leverde een aardige steekpass op Koen Blommestijn op. Hij schoot de bal goed in maar de keeper stond op zijn post en pakte de bal goed.

Daarna volgen er een aantal minuten richting de rust waar veel gebeurd.

In de 40e minuut wordt de bal dwars door het Telstar centrum gestoken, de één op situtatie blijft de attente Lukas van Ingen in de 1-op-1, op een fenomenale manier de bovenliggende partij. De 42e minuut was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. De bal wordt diep gegeven door de Telstar-goali. Sebastiaan Hagedoorn verlengt de bal, Koen Blommestijn wint het duel en legt de bal terug op Quinten van den Heerik, die het "kunst"leer onberispelijk binnenwerkt, 1-0...  Een minuut later weer alarmfase 1" aan de andere kant. "vliegende keep' Lukas van Ingen komt wederom in een 1-op-1 situatie en is dan ook weer de sterkste. In de 44e minuut, een mooi moment om op voorsprong te komen, wordt Sebastiaan Hagedoorn gehaakt binnen de beruchte lijnen. Echter de leidsman beslist dat het geen penalty, maar besluit gewoon doorspelen.

De blessuretijd was voor de jongelingen uit Velsen net iets te lang.  In de 5e minuut van de blessure tijd een onachtzaamheid in het Telstar team, een corner waaruit Sebastiaan Hagedoorn de bal op de lat kopt, in de omschakeling, kunnen de Kralingers, alsnog met een "zeer late" 1-1 de kleedkamer opzoeken.....

In de rust komt Jelmar v/d Moolen voor Jessy Lobbes. Het waren weer de Kralingers die een klein verschil kunnen maken. Een verre ingooi bereikt de Excelsior spits, en vanaf de hoek 7 meter wordt de bal binnengewerkt, 1-2...  Dan is het weer Telstar-time. Quinten van den Heerik legt een bal op 30 meter van de goal breed op de inkomende Damian van Dijk.  Zijn ziedende schot beland buiten bereik van iedereen op de kruizing paal en lat.  In de 70e minuut mag Aaron Missehouy invallen voor de zeer ijverige Koen Blommestijn. Dan krijgen de "Young White Cups" in de 75e minuut een vrije trap te nemen, door Caner Demircioglu, die bij de verre paal neerlegt. Talent Mano Olfers weet de bal diagonaal binnen te koppen, 2-2... Lucas Harteveld komt voor Sebastiaan.  Dan breekt de eindfase aan, waar het nog flink spannend wordt. de 78e minuut een aanval uit het boekje, meer een trainingsdoelpunt.  Rychaintello Knoll opent de bal naar de zijkant op Caner Demircioglu, waarna Jelmar vd Moolen over de flank doorkomt en legt de bal in de overlap terug richting de 16 meter van de goal op Quinten van den Heerik, die de bal beheerst afrond, 3-2...  Caner Demircioglu, werd gewisseld voor Stef Bleiji die ook en zo zijn steentje nog kon bijdragen tot deze overwinning..... (DM/RR)

MotM: volgens de kenners moet Lukas van Ingen zeker de man of the match worden. Uit de aantekeningen die ik heb verwerkt, kan ik het daar zeker mee eens zijn. Hij hield op de lastige momenten de ploeg op de rit. Na afloop mag de vliegende keep ook nog plaatsnemen voor het laatse half uur op de bank bij Telstar "1"  (RR)