·

2023-02-18 JO21 Alphense Boys-JO21 Telstar 0-1 (0-0) (C6)

De JO21 vergeet zich te belonen, en behaald een povere overwinning in Alphen a/d Rijn,
0-1 (0-0).....

Zaterdagmiddag 12:45u., af en toe een prettig zonnetje, een zeer stevige wind, en Alphense Boys "uit" de tegenstander. Ook vanmiddag was het team weer verre van compleet, dus het beloofde een lastige wedstrijd te gaan worden.  Het begon wervelend, niet alleen de wind, maar de tegenstander werd direct terug gedrongen. Alphense Boys kon met kick&rush voetbal de bal aan de andere kant van het veld komen, maar werden daarmee niet echt gevaarlijk. Bij deze uitvallen viel de nr 7 van Alphense Boys door zijn snelheid op, die daarmee enkele gevaarlijke plaagstootjes uitdeelde. Het leverde zelfs een gele prent op voor Telstar verdediger Damian van Dijk, die even aan de noodrem moest trekken. De linker centrale verdediger en zijn  kompaan op linksachter Jaïr Bryson, lieten beiden wederom verdedigend een sterke indruk achter....

Al na één minuut was dribbelaar Caïn Seedorf bijna trefzeker, toen hij ineens een dubbele-kap-draai-schot in de korte hoek losliet Echter de keeper was op zijn post. In de 5e minuut waren het Rychaintello Knoll, en Caner Demircioglu, die na de overlap, met een harde schuiver Quinten van de Heerik, in staat stelde te schieten. Na een schijntrap, liet hij zijn schot los maar ook hij vond de goalie op zijn weg.  De "Young White Cups" bleven actief, maar konden nog niet tot scoren komen.  Ook toen in de 17e minuut, Caner Demircioglu vanaf rechts naar binnen kwam, en zijn schuiver rakelings bij de verre paal voorlangs zag gaan. Ongeveer 5 minuten later was het wederom de "rechter flanker" die, na een prachtige cross bal van Caïn Seedorf, naar binnen kwam en nu rakelings overschoot. Een doordringende actie van Seedorf stelde wederom Quinten van den Heerik (28')  in staat een schot te lossen. Maar ook nu staat het vizier nier op scherp, en gaat de bal naast de goal.  Lukas van Ingen moest na een harde kopbal ingrijpen, en liet zien waarvoor ook hij de 3e keeper bij "1" is geworden. Hij en het team had wel even geluk, nadat een bal achterin "weggefrommeld" werd, en dat deze naast de paal verdween.

Er brak even een periode aan waarbij de fitte- en goed leidende MiB helaas enkele steekjes liet vallen. In de 30e minuut een vreemde gele kaart voor Jair Bryson, die van zeer dichtbij de bal echt per ongeluk tegen zijn hand krijgt aangeschoten, geel zo werd besloten. Daarna in de 38e minuut de afgekeurde "buitenspel" goal voor Telstar, waarbij de leidsman, flink om de tuin werd geleid door zijn club-assistent, die de vlag omhoog stak. Hij liet zijn oren hangen naar zijn hulplijn. Tussendoor zoals eerder vermeld, kreeg Damian van Dijk terecht een gele kaart vanwege vasthouden. Met de "brilstand" brak dan ook de rust aan...

Na rust probeerde Telstar wederom de "bus uit Alphen" te verplaatsen, om door speldenprikken wat gaatjes in de verdediging te maken, de thuisploeg dacht daar anders over, en lieten zelfs de banden leeglopen. Om een vergelijk te maken, het bleek meer en meer te lijken op een wedstrijd van Oranje, tegen een kleine tegenstander. Heel lastig, maar aan de andere kant het goed recht van Alphense Boys, om dit wapen te gebruiken natuurlijk. Mede door het ontbreken van enkele geblesseerde puntspelers Thijs Meereboer, Rein Smit en Sebastiaan Hagedoorn, had coach Dingsdag spelverdeler Zakaria Fatihi in de spits gezet, wat wel van invloed was op het Telstar spel. Nadat de uitstekend spelende Tiago da Silva Patricio Gomes (69') werd vervangen door Aaron Missehouy, die de plek in de spits van Fatihi overnam, waardoor de aanvoerder naar het middenveld kon verhuizen. Hiermee werd het bij vlagen toch al verzorgde spel van Telstar, nog beter verdeeld. In de 75e minuut was daar het resultaat al van  te zien. De nimmer aflatende Rychaintello Knoll, stoomde weer eens op over de vleugel, tot op de achterlijn, en liet een perfecte "45" los op Caïn Seedorf. Die op zijn beurt de paal raakte, waarna de keeper de bal in de handen kreeg (75').

Dan krijgt de JO21 van Telstar alsnog loon naar werken. Drie minuten nadat de paal was geraakt was het wederom een actie over de linkerkant, nu van Quinten van der Heerik, die naar binnen dribbelde. Zijn steekpass bereikt Caïn Seedorf die op zijn beurt twee tegenstanders uitkapt en en de bal in de korte hoek schuift, 0-1 (78')... Dat Alphense Boys na deze 0-1  de rem van de bus losgooide leek logisch. Dit resulteerde in een kort maar niet ongevaarlijk slotoffensief van de thuisploeg. Met name een gevaarlijk vrijetrap randje "16" op die door keeper Lukas van Ingen knap werd gekeerd, en verder door de verdediging weg afgevoerd. Telstar bleef wel voetballen, waardoor het ook deze korte periode zonder kleerscheuren doorkwam.....  Al met al een verdiende overwinning voor de Velsenaren waarbij, bij vlagen de kwetsbaarheid, van de (te) kleine selectie aan het licht kwam.....

Mijn MotM:  vandaag werd mijn Man of the Match, ondanks het bij vlagen te lang doorvoeren van zijn acties, waardoor de vloeiende aanvallen werden vertraagd, de fysiek sterke dribbelkoning én doelpuntenmaker Caïn Seedorf.   (RR)