·

2018-01-27 JO12 PSV/H-NAC 0-12 (11vs11)

2018-01-27 JO12 PSV/H-NAC 0-12 (11vs11-Vr)

Weergaloze show van NAC JO12 in  vriendschappelijk duel, 11vs 11 tegen PSV in Helmond   0-12

In deze vriendschappelijke wedstrijd tegen de wedstrijd tak van PSV in Helmond, was het van quitte af aan was het een genot om te zien.  Beide teams probeerden voornamelijk voetballend de oplossingen te vinden, om tot scoren te komen. Dit wedstrijdje zou in 3 delen van 25 minuten worden gespeeld, om alle jongens evenredig aan spelen toe te laten komen. In eerste instantie was de eerste gevaarlijke situatie voor het NAC doel, echter door goed handelend optreden van David werd de situatie onschadelijk gemaakt.  Vrijwel in de tegen aanval hierop volgend was het Levi die de kuierlatten nam en met een gigantische rush vanaf eigen helft, de gehele PSV achterhoede de hielen liet zien, en de doelman eenvoudig kon passeren, 7e minuut 0-1. Dat dit niet de laatste keer zou zijn bewees zowel Moos als Levi beiden, in het eerste deel van de partij nog een aantal keren doel troffen, in de 14e, 22e en 24e minuut, waarvan 2 keer op aangeven van Karim. Toch was het tussen de eerste- en tweede goal even zoeken voor de Geel/Zwarte formatie op het middenveld. Omdat de leeftijdgenoten uit de “Lichtstad” wel af en toe snel de omschakeling zochten, moest ook Noah zelfs een enkele keer in actie komen. omdat een verdwaalde voorzet de bovenhoek in dreigde te zeilen.

In het tweede part van de wedstrijd was het direct weer NAC dat vol de aanval zocht en het de PSV’ers niet makkelijk maakten. Vooral op snelheid waren het diverse malen Levi en Senna en Ninho die de “fluor-goalie” de van PSV veelal onder schot namen. Resultaat 2x Levi in de 34e en 37e minuut en met schitterende acties en dito doelpunten, 0-5 en 0-6.  Ook kon de wederom sterk opkomende Gijs in de 41e minuut met een harde knal, via een verdediger op de doellijn, de 0-7 op het bord brengen. Dat het in dit deel van de wedstrijd al niet in de dubbele cijfers was gekomen, was echt te danken aan goed keepers werk van de PSV doelman. Storm, zojuist ingevallen voor Noah, moest met een schitterende super reflex duik, zowaar PSV van scoren afhouden, nadat de bal vanuit een corner direct op de “pantoffel” werd genomen.  Ook Ismaïl was door goed druk te zetten op de achterhoede van PSV, een paar keer dicht bij een doelpunt, maar zoals eerder genoemd was de “lichtgevende doelman” veelvuldig het struikelblok.

Nadat de helften voor de tweede keer waren gewisseld, en ook weer wat wissels waren uitgevoerd, begonnen de heren aan het 3e part. Mo, die ook al in het tweede part speelde kreeg het prompt op zijn heupen en scoorde binnen 4 minuten de 0-8 en de 0-9, beiden vanaf de rechterflank komend en hard langs de grond te schuiven. Er was een paar keer kans op meer  als hij iets meer overzicht had gehouden, en op de inkomende Camiel, Ninho of Senna had “ge-passed”. Dat laatst genoemde daar niet om maalde was te zien uit de fraaie 0-10 en 0-11. Dat Mo de 0-12 nog mocht maken na een mooie steekpass en dito voorzet van Karim, was zéker voor de statistieken te noemen. Het was niet alleen aan de aanvallers te danken dat deze monsterscore op het bord kwam, want de stabiele achterhoede, met de beide Sam’s, Richaro, Nino, David en uitblinker Noah,  en het middenveld met de zekere factoren, Joris, Camiel vanuit het centrum en Teije en Gijs vanaf links, zorgden voor de razendsnelle omschakeling- en aanvoer naar de vandaag trefzekere voorhoede.

Vandaag naar mijn mening was de sober- maar zeker spelende Noah MotM (RR).