· 

2017-12-22 t/m 30 Wintersport Wallis

2017-12-22 Dingsdagjes naar de sneeuw van Wallis

Sornard, een lintdorpje in de Zwitserse Alpen, in het Kanton Sion. Net als Sion en Martigny geldt ook voor dit kleine dorpje,  dat de centrale ligging geschikt is als uitgangspunt om juist de wintervakantie in de dichtbij gelegen zij-dalen van het Wallis te ontdekken. Het heeft vanaf "ons" ChaletMariette een betoverend uitzicht over het lager gelegen Sion. Het is een onderdeel van "Les Quatre Vallées" in Nendaz. Van daaruit hebben wij dit jaar, en voor het eerst,  een 8-daagse wintertrip gemaakt, zo rond de Kerstdagen van 22 tot en met 30 december van 2017. Wij waren daar, met bijna de hele familie Dingsdag, plus de Dordtse familie Johan en Marie Verluis, inclusief de drie kinderen. Het was een prachtige en gezellige ervaring. Zelfs ik heb even op de lange latten gestaan, een 15-tal minuten voor het eerst in mijn "bestaan",  inclusief een prachtige vrijeval in de witte nattigheid was mijn deel. Heel leuk maar toch zou ik persoonlijk het zomerzonnetje, voor deze mooie witte wereld, er niet voor willen opgeven....