FC Sion - FC Sitten

Voor de club uit de "Valais", FC Sion vertaald in het Duits FC Sitten, heeft onze zoon 3 seizoenen de kleuren mogen verdedigen, en met wisselend succes. De eerste twee seizoenen goede resultaten behaald, en in het eerste seizoen de beker gewonnen, in een kolkend Stadion van FC Basel, tegen Neuchatel Xamax. De club waar onze vriend Sander Keller, de clubkleuren verdedigde. De uitslag, 2-0, al na de eerste 6 minuten bereikt, met o.a. een assist van Michael uit een vrije trap.

 

FC Sion, het ene jaar strijdend om het Kampioenschap, met de top 3.  Dat werd de vierde plaats, maar vanwege de bekerwinst, de Europa-League behaald. Dat zelfde jaar strijdend om er niet uit te gaan, en te degraderen. Alles vanwege een punten aftrek van 35 punten door de Zwitserse bond, terwijl je Dit alles na het opleggen van een straf in de Europa-League, vanwege een "niet speelgerechtigde speler", nota bene "zelf" door de UEFA werd toegelaten, resultaat de 9 plaats, en promotie degradatie voetbal.

In een tweeluik tegen FC Aarau, nadat FC Sion de punten aftrek nog bijna 8e, werd de winst binnengehaald, en lijsfbehoud in de hoogste klasse. Ietsjes minder dus.

 

De straf werd door het onsportieve Celtic aangezwengeld bij de UEFA, nadat FC Sion eerst met 0-0 uit, en later met 3-1 thuis, in stadion Tourbilion (wervelwind) de Schotten opzij had gezet.  Later heeft Celtic dit in een volgende editie van het UEFA-Cup toernooi dit nogmaals op deze manier gedaan, om verder te komen in het toernooi.