Door-link pagina voor afc.DWSDWS wint kort geding tegen gemeente Amsterdam

Het Amsterdamse DWS heeft het kort geding dat de club vorige week aanspande tegen de gemeente Amsterdam gewonnen. DWS kreeg in februari te horen dat de club het tweede veld van Sportpark Spieringhorn moest afgeven aan de naastgelegen hockeyclub AMHC Westerpark. De rechtbank van Amsterdam heeft DWS nu in het gelijk gesteld omdat de gemeente verkeerd heeft gehandeld.

“De gemeente heeft sinds februari van dit jaar geprobeerd ons tweede hoofdveld af te pakken ten gunste van het hockey, maar
dat kan natuurlijk niet. Maandenlang overleg op mijn initiatief leverde gek genoeg niets op”, legt voorzitter Richard Smith uit in een verklaring.

Het vonnis van de rechtbank vermeldt dat de gemeente niet de beleidsvrijheid had het besluit te nemen. “Ik heb alle gemeenteambtenaren tot stadsdeelwethouder Ronald Mauer persoonlijk aan toe, en zelfs Wethouder Eric van der Burg, bericht over het standpunt van DWS, maar men wilde niet luisteren. Natuurlijk kan ik zeggen dat de gemeente dan moet voelen, maar dat was niet de insteek.”

Het ging DWS niet alleen over het veld, maar ook de manier waarop er gehandeld is door de gemeente. “Ik heb de rechtbank gemeld dat de gemeente fundamenteel verkeerd handelt, de rechten van DWS ernstig schendt en dat dit echt niet zo verder kan. Dat uiteindelijk een rechtbank uitspraak moet doen, geeft wat mij betreft aan hoe kortzichtig de gemeente blijft handelen. Incompetentie en willekeur bij de gemeente kost de samenleving weer onnodig geld.”


De vierde helft.....

hier kunt u alle voetbalclubs in Nederland terugvinden, klik op de link.....De bedoeling van deze pagina is om wat plaatjes van, voorheen 1 van de beste verenigingen qua jeugdopleiding, van Nederland wat te belichten.

Binnenkort komen er wat foto linkjes op e.d.