·

2019-11-02 JO19 NAC-FC Utrecht 2-4 (c)

NAC U19 - Utrecht U19 2-4 (1-3(c))

NAC  speelt in de eerste 25 min prima voetbal en komen in de 22e min op  1-0 door goed door dekken van Gylermo Missaine, die zijn schot geblokt ziet door de keeper. De terug kerende bal wordt door Boris van Schuppen het strafschop gebied in gedribbeld,  een vlotte 1/2 en dan prima afrond in de korte hoek (22e min).Er worden wel twee goede mogelijkheden gecreëerd, maar NAC is veel te wild in de afronding.

Binnen 2 min geeft NAC de hele wedstrijd uit handen. Bij een corner wordt niet meegelopen, eigenlijk uitgeblokt door een eigen speler, 1-1 (28 min). De 1-2 een minuut later ontstond nadat door ongeduldig indribbelen, balverlies wordt geleden, daarna de hele linkerflank open, en wordt de NAC-doelman kansloos gepasseerd (29 min).

In de 41e minuut ontstaat uit een vrije trap op de zijlijn, de 1-3. De optelsom dat er twee man staat lukt niet en er wordt te laat uitgestat, een schijntrap en schot levert een tegengoal op en de ruststand.

De 2e helft start NACn weer aardig en komen uit een goede kopbal van Sven van Est op 2-3. NAC blijft weliswaar het spel bepalen in de tweede helft en scoren ook de 3-3 maar deze wordt afgekeurd voor vermeend buitenspel 😳.  NAC Blijft drukken en krijgt nog wat mogelijkheden alleen wordt dan niet duidelijk herkend dat de ballen er ingebracht moeten worden vanaf de zijkant ipv kappen en tikkie terug.

In de laatste minuut van de blessuretijd krijgt NAC de deksel op de neus en vanuit de counter ook nog de 2-4 om de oren.

Kortom heel simpel gezegd werden de goals weg gegeven door niet herkennen van de gevaarlijkste situatie in NAC's balbezit.....  Helaas deze week 2 maal verlies, beide met 4 tegen en 2 voor.....  Nu maar weer in de volgende wedstrijd bij outsider Almere FC de broodnodige punten proberen te halen.....   (De ooggetuige)