·

2022-02-15 JO16 SDZ - Telstar 0-2

2022-02-15 JO16 SDZ - Telstar  0-2

Voor de algemene informatie, klik dan op het Telstar logo

Wedstrijdfoto's Hannu Reijne -----   SDZ-Telstar 0-2 promotie wedstrijd 2022-02-15
Wedstrijdfoto's Hannu Reijne ----- SDZ-Telstar 0-2 promotie wedstrijd 2022-02-15

JO16 van Telstar heeft tussentijdse promotie binnen.  SDZ met klein verschil verslagen..... 0-2.....

Vandaag mogelijk de laatste wedstrijd van de competitie in de 5 divisie. Hoofddorp JO16 staat nu eerste met 29 punten en hebben alle wedstrijden al gespeeld. Als Telstar JO16 vandaag wint hebben ze 30 punten en zijn ze kampioen en promoveren ze naar de 4 divisie.
Vandaag speelt Telstar een avondwedstrijd uit tegen SDZ.

Met veel regen en wind beginnen we de wedstrijd op bijna een nieuw kunstgrasveld.
Het was wel iets donkerder dan normaal want er was een lamp stuk. Telstar starte met hoog druk. Er werd veel energie in gestopt om de bal zo snel mogelijk te veroveren. SDZ deed het heel slim en kwam voetballend er  soms goed uit omdat ze een speler meer op het middenveld proberen te krijgen. Als ze die hadden gevonden proberen ze snel naar voren te spelen met diepgaande spelers. Het lukt een paar keer maar SDZ werd er niet echt gevaarlijk mee. De verdediging van Telstar stond goed op te letten en liepen de gaten goed dicht of verdedigen heel vel. Er waren ook momenten geweest dat er voorin door Telstar al de bal werd veroverd. We werden dan wel gevaarlijk maar konden nog niet scoren. Het was vooral 1 richtings verkeer. Telstar had veel balbezit op de helft van SDZ. Het lukt alleen niet om de 1ste helft al te scoren. Wel veel kansen gehad. Dus het was wachten op het 1ste doelpunt.

2de helft begon Telstar goed. Ze stonden beter in posities. Het drukzetten op de bal ging beter. Nu nog een doelpunt maken.
Deze wedstrijd moest gewonnen worden. Bij een gelijkspel zou Hoofddorp kampioen zijn.
In de 48ste minuut was het dan eindelijk zo ver. Een aanval waarbij er veel spelers werden gebruikt door snel rondspelen. Aan de linkerkant kwam Telstar door de muur van SDZ met Reijne die het doelgebied in kwam en de bal terug legde op een inlopende Aleksandrovs. Hij schoot de bal keihard over het hoofd van de keeper 0-1 48e minuut. Na dit doelpunt kwamen er 4 verse spelers het veld in.

Treffers voor Reijne
Lamkadame voor Housseini
Raspoort voor Ait Mouhou
Nabil voor Lamalmi

Er kwam meer energie het veld in en dat werd iets te veel voor SDZ en er kwamen dus ook wat vermoeidheid klachten. Er kwamen meer corners en vrijtrappen voor Telstar. In de 54ste minuut was het weer raak. Telstar kreeg een vrijtrap aan de linkerkant voor het doelgebied z'n 25 meter van het doel. Raspoort ging achter de bal staan en draaide de bal heel mooi in de verre bovenhoek van het doel 0-2. Nu waren de laatste puntjes wel binnen. De laaste 15 minuten kwam Housseini er weer in op het middenveld voor de back Bayrak. Die eraf moest door een blessure. Er kwamen nog wel wat kansen voorbij maar het lukte niet meer om er nog 1 bij te scoren. De punten zijn binnen en dat betekent dat Telstar o16 nu kampioen is. Na afloop hebben de spelers bloemen gehad en een klein feestje in de kleedkamer (SteveO).

Telstar: Pablo Hogerburg ,Ken Bayrak, Rafie Benzziene, Aloys Reijne, Mohsen Housseini, Mazin Lamalmi, Abdulghanie Ait Mouhou, Gijs van Wijk, Raphaël Oyemah, Mano Olfers, Luciano Bakridi, Danick Boerebach, Jemairo Vijent, Fares Nabil, Bilal Lamkadame, Latif Raspoort, Dorus Treffers, Viktors Aleksandrovs.....