· 

2012-09-04 VV Waterloo - SV Beverwijk/Telstar (wft) 1-22012-09-04 VV Waterloo G1 - SV Beverwijk/Telstar (wft) 1-2

 

G1-team vindt thuis haar Waterloo tegen de mannen van Walking Football Team SV Beverwijk/Telstar, 1-2 (0-1), na enerverende partij voetbal.... 


Bij de seizoenopening van Telstar, het "Drieluik" tegen enkele plaatselijke amateur verenigingen, kwam ik tijdens mijn eerste fotosessie langs de lijn in Velsen Zuid, een opmerkelijke jonge kerel tegen, die zijn liefde voor "zijn" Telstar, -vriendin, en "last but not least" het G1-team van VV Waterloo, niet onder stoelen of banken schoof.  Hij vertelde dat de band met de Telstar 1 formaties, van nu en de afgelopen seizoenen altijd top zijn geweest, en dat spelers het werk van zijn vriendin en hem, en natuurlijk de overige ballen "boys and girls" langs de lijn enorm waarderen..... Bjorn Gans is namelijk de drijvende kracht achter het inzetten van ballenjongens, en-meisjes voor de thuiswedstrijden van Telstar, en tevens de keeper van VV Waterloo. Tijdens het drieluik, werd hij belaagd door de jonge Telstar fans, die tijdens het evenement, wel de ballen wilden gaan rapen.  Met verve wist hij dit in de juiste banen te leiden.  Ik kon dus eigenlijk zijn verzoek, om eens bij de G1 van VV Waterloo te fotograferen, eigenlijk niet negeren.....  Bjorn ga door met jouw goede werk....  

 

Naast deze vrijwilliger loopt er bij Telstar nog een jongen rond, die bekend is als "Jeroentjuh".  Noem Jeroen en iedereen weet wie er wordt bedoeld, en wat zijn functie, of eigenlijk functies, binnen de club is. Bij "De Witte Leeuwen" is Jeroen niet alleen terug te vinden in het Witte Leeuwen pak, maar is hij ook de befaamde "Mandjes Hijser" tijden de wedstrijden van het eertse team. Het geheim van het Leeuwen pak kwam ik bij toeval achter, omdat hij voor aanvang van de wedstrijd tegen Roda JC in de kantine kwam, en met stralen langs zijn hoofd, de Leeuwenkop afzette.  Hij moest zich haasten omdat hij alweer naar zijn volgende job moest, en die avond kreeg hij het super druk, Roda JC wist namelijk op de valreep met 3-4 te winnen in Velsen-Zuid. Volgens mij heeft hij het vierde mandje voor de Limburgers niet eens meer hoeven hijsen....

Ook Jeroen loopt bij de VV Waterloo rond, als speler.  Echter gisteren kreeg ik alleen de eerste helft de kans hem voor de camera te krijgen, omdat hij tevens in overleg moest, omdat hij met de Zaterdag 1 van VV Waterloo in de begeleiding zit..... Jongens succes bij jullie club(s)..... (RR)

Verslag van Peter, speler van de G1-VV Waterloo....

Op zaterdag 4 september speelde de G1 een oefenwedstrijd tegen een vriendenteam bestaande uit Telstar en SV Beverwijk senioren, dat deze heren een aardig potje konden voetballen was sommige van ons al bekend maar toch begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.

In de eerste helft ging het redelijk gelijkmatig maar toch wist Stephen een gaatje in onze verdediging te vinden en de 0 -1 te maken en dus gingen we met een achterstand aan de thee.
Na de thee zocht Waterloo weer met veel energie de aanval maar veel aanvallen stranden op de solide verdediging en schoten van afstand werden gekeerd door hun keeper Mitchel.

 

Aan de andere kant stond Bjorn ze mannetje als keeper maar helaas wist Pascal een gaatje te vinden en 0 - 2 en even zakte het team door het ijs maar al snel wist Randy na een prima actie samen met Damien de 1 -2 op het bord te brengen waardoor nieuwe energie het team opjaagde om toch de gelijkmaker te forceren.
De verdedigers gingen steeds meer naar voren spelen wat leidde tot wat kansen maar helaas stond Mitchel succes in de weg.
De centrale man achterin Peter trok de stoute schoenen aan en schoof in de laatste minuten ver naar voren en bij een hoekschop van Damien kopte hij de bal helaas naast.

Na het laatste fluitsignaal stonden alle spelers elkaar netjes de handen te schudden en werd afgesproken een keer op herhaling te gaan.
Al met al heeft het team ondanks de afwezigen gespeeld naar vermogen en al is het resultaat niet in ons voordeel uitgevallen we hebben een leuke middag gehad.

We bedanken de heren van Walking Football Telstar en SV Beverwijk voor de lessen die we geleerd hebben en nemen die mee het seizoen in.
Tot ziens op het veld,  Team G1 Waterloo.