· 

2014-03-20 gezandstraald op St.Cruz en bijna het laatste kunstje van “Opa”Leguaan


Donderdag 20 maart 2014, Gezandstraald op St.Cruz en bijna het laatste kunstje van “Opa”LeguaanWederom afscheid nemen van een paar patiënten, vanuit “Amalia Vakantie Kliniek”, nu was het de beurt aan de Familie Gerard en Joke van der Kolk, Travel Counceler. Dit keer mocht ze zelf ervaren wat ze aan haar klanten probeert te verkopen. Maar ik denk dat zij dit plekje aan meerdere klanten zal aanraden. Zij vertrokken niet terug naar Nederland maar zijn voor 8 dagen verplekt naar Bonaire, om daar nog een prettig vervolg aan de vakantie te kunnen geven.

 

Wij na het aftanken van de bolide, op weg naar St Cruz, zoals gezegd strand van de “rover kapitein”. Eerst nog onderweg de Kabritunan (geiten) ontwijken die de weg versperden en een grote Leguaan, op leeftijd, die midden op de weg met een jongere soortgenoot aan "very Unsave Sex” deden. Echter had "Opa", waarschijnlijk, door zijn “ouwe dag” zich in de plaatsbepaling vergist. Ik zette net de auto aan de kant om van dit tafereel op een plaatje vast te leggen, altijd grappig, komt er met een bloedgang een auto van achter ons aan. De jongere partner vluchtte direct de bosjes in, de "oude kerel” achterlatend. Vanaf de voorkant kwam een andere I10 bolide aan, met zo’n 100 km bergaf. Gelukkig voor “Opa” en ik, reed de auto met de wielen, aan beide kanten, langs hem. Voor hem omdat het echt zijn laatste kunstje was geweest, voor mij omdat alles, de auto, mijn camera en ik, onder het bloed had gezeten. Geen foto geschoten, misschien maar gelukkig, dat het zo is afgelopen. Aangekomen op Playa St.Cruz, de omgeving wel iets kaler dan ik mij had voorgesteld, maar het zag er best prettig uit. Na zo'n 15 minuten “volharden”, eerst een duikje, ingesmeerd en ingepeperd met zand, maar weer ingepakt. En op naar Playa Cas Abou, waar je een beetje meer “rugdekking” kon verwachten, voor de nog steeds aanhoudende harde wind. Die zoals door ingewijden van het eiland zeggen, na het Carnaval (Kuaresma) altijd de kop opsteekt.

 

Morgen iets dichter bij huis, vanwege de ophanden zijnde BBQ bij “Kokkie” en onze “familia Antilliana”. Waarschijnlijk naar Jan Thiel, op zoek naar, de “Hermanator”.