· 

Dag 10, “Verrassing” bij Caracas baai en BBQ bij de “Ernstjes”.


 Vandaag was het de keus aan onze Antilliaanse familie, om een strandje uit te kiezen, zij hadden namelijk net als wij, “vakantie”. In de weekjes dat we er zijn, proberen zij ook de vrijdag als extra dag vrij te nemen, om dan samen naar de strandjes te gaan, of andere dingen te bezoeken. Zij hebben dan, zeggen ze vakantie, de rest van het jaar komt er was voor beide veelal van vrij afnemen weinig of niets, door hun drukke werkzaamheden. De keus liet ik aan hun, dus ik wist eigenlijk al dat ik de “betaal”strandjes aan Mambo Blvd en of, de “artificial” de gekunstelde strandjes, wel kon schrappen. Niet omdat ze daar de “plakka” niet voor hebben, maar puur uit principe.

 

Btw, van de verrassing bij de Caracas baai heb ik, vanwege privacy redenen, de foto’s niet op facebook geplaatst, die van de feestvierders wel.  


Het schijnt namelijk zo te zijn dat, alle aangelegde strandjes, degene die worden “onderhouden”, tegen de regels van het eiland zijn. Het schijnt zo te zijn dat het strand én een stukje water, eigenlijk niet “verkocht” mag worden, en dit stuit hun tegen de borst. Daarom werd het Caracasbaai, het favoriete strandje van de familie, omdat dit niet te ver van huis is, en je zelfs wanneer je dat wilt, na het werk nog even een Vakantie gevoel kan krijgen. Heel eerlijk, is dit niet mijn favoriete strandje, want ik vind dat het water er nogal troebel kan zijn. Niet persé qua vervuiling ofzo, maar de hevige wind en sterke stroming en het zoutgehalte, zorgen voor wat minder zicht onder water. Ik had vanmorgen, in een kast van “Villa Kakelbont” een paar flippers gevonden, en die zou ik wel even gaan gebruiken. Ik had nog nooit met die dingen gezwommen, meestal “barefoot”, dus vroeg eerst even aan “Kokkie” een zeer ervaren snorkelaar en duiker, hoe en wat te doen. Na de uitleg dacht “pappie” wel even zo weg te zwemmen. Ook was de “alles-in-1” en flippers combinatie geen gelukkige keus. Nu moest ik beide “nieuwe” dingen gelijktijdig ten uitvoer brengen, in een nogal onrustig stukje zee.

 

Na een meter of 30 vanuit de kant, werd het mij al te machtig. Of het nu mijn huidige “situatie” was of gewoon onkunde, daar kan ik nog geen vinger achter krijgen. Ik denk beide tezamen. Op het 30 meter punt, waar ik mijn “alles-in-1” masker afdeed, hebben we, “Kokkie” en ik al drijvend van flippers gewisseld, geen eenvoudige opgave, kan ik je vertellen. Ik ben daarna nog even naar de kant gezwommen, om mijn “alles-in-1” te verruilen voor, mijn 2e maar ook mooie nieuwe alternatief. Dit werkte beide even prettiger en we hebben nog een stief halfuurtje voor de kust, de onderwaterwereld bewonderd. Echter was het niet zuiver genoeg o met de “4K” iets te proberen.  We gingen dan ook uit het water, om even wat te eten en te drinken te nemen. Komt er een pick-up aan met een meneer erin, die een plaats inruimt direct onder de “palapa” naast ons, op nog geen 4 meter. Hij was al op de muziek aan het dansen, en als was het een striptease begon hij zich te ontkleden tot aan zijn onderkleding. Nog steeds bewegend op de muziek, viel mijn oog op zijn strakke “boxer”. Normaliter niet een van mijn gewoontes. Ik kijk liever naar wat rond paraderende “Zuid-americana’s” op het strand. Ieder zijn meug, maar in dit geval kon het ook eigenlijk niet missen. De trotse bezitter van de “boxer”, wordt er sinds gisteren van verdacht een hele serie handdoeken uit zijn hotel, en in zijn “undie” te hebben weggemoffeld. Zeg nou zelf, dit was niet gezond meer, niet voor de eigenaar en niet voor de dames die hij zou vertellen dat hij een baby heeft van “7-pond”.

 

Afscheid van het strand en afscheid van de nieuwe superheld, “super-ball”, om ons te gaan opfrissen om naar de BBQ van de “Ernstige” jongens te gaan. Wij, “Kokkie” en Betty waren hiervoor, naast enkele familieleden en andere vrienden van Bas, Joost en Lieselot, van of op Curaçao uitgenodigd. Je moet weten, Bastiaan en “Kokkie” allebei gerenommeerde chefs, dus dat zou smullen worden. Bastiaan had met de dames en heren in het huis, de BBQ al super voorbereid dus voor “Kokkie” werd het een totale vrije avond, één om lekker mee te genieten, maar als gast. En genieten werd het, niet alleen van de heerlijke hapjes, met vereende krachten gemaakt, door de huisgenoten, klaargemaakt met de finishing touch van “Graaf Otto”, opgediend en heerlijk verorberd. Met de aanwezige boys en girls werd het een verschrikkelijk gezellige avond, voor de fijnproevers. Wel hebben “Kokkie” en “Graaf Otto” afgesproken om komende maandag in “Pirates Bay” het eea nog even lichtjes over te doen.