· 

2017-09-25 Kinderboerderij de Buiktuin

2017-09-25 Kinderboerderij de Buiktuin

Vandaag hadden we "oppas" op ons jongste kleinkind, van de twee die we rijk zijn. Ik heb oppas tussen quotes gezet omdat het natuurlijk geen oppassen is, want als grootouders pas je niet op maar let je op jouw kostbaarheden.  Moeder ging met de oudste van de twee, de stad in, want hij was vrij van school. Studiedag noemen de leraren hun vrije dag. Juist een dag waarop de kinderen niet aan het studeren zijn. 

Met de kleine man naar de Buiktuin, een kinderboerderij gedragen door vrijwilligers. Toch trok de zandbak en de favoriete Blauwe tractor,  meer dan de bokjes, schaapjes, ezels, kippen en zelfs de in de modder badende varkens. Jammer dat de boerderij onlangs een groot aantal van het pluimvee moest ruimen, waardoor het, voor de resterende fladderaars ondoenlijk is om bijgevoerd alles weg te eten. Daarom is het voor de huidige bezoekende kinderen, jammer genoeg minder spannend de hekjes door te lopen dan voorheen.  Toen werd je nog, als kleine rakker, vriendelijk omvergelopen door een hongerige geit, die daarna je tas of karretje geheel overhoop haalde. Nu hebben ze allemaal, gelukkig voldoende, aan het door de lieve medewerkers, aangedragen stro en hooi.  Maar het blijft leuk, ondanks dat je nog steeds kak aan je hieltjes overhoud aan het bezoek......  Volgende keer weer.