·

2017-10-14 JO12 NAC-JO13 Unitas (11vs11)

2017-10-14 JO12 NAC-JO13 Unitas 2-3 (11vs11)

NAC - Unitas

Vandaag zaterdagmiddag 13.00u. stond oorspronkelijk een andere tegenstander op het vriendschappelijke "11 vs 11" programma. Gelukkig kon Unitas onder 13, als plaatsvervangende tegenstander,  goed partij geven. Ze deden het zelfs zo goed, dat de vandaag "Blauw-Witte brigade", met een 2-3 verlies van het veld stapte. De wedstrijd werd in 3 periodes van 20 minuten opgedeeld.

In het eerste deel was het eerst Unitas dat counterend een paar keer gevaarlijk werd, maar waarin NAC toch de technisch beter voetballende ploeg was en ook de bovenliggende partij. Het resultaat van het aanvalsspel was slechts, een echte kluts-goal, uit een scrimmage voor het Unitas doel, 1-0 door Ninho. Unitas hield daarna echter stand, vanuit een robuuste verdediging. Éénmaal zelfs, werd de snelle wendbare Ninho door de keeper dusdanig gestuit, dat zijn "blonde toefje" geheel in het kunstturf verdween, maar gelukkig kon hij daarna wel door.

In de tweede periode drukte Unitas, met scherpe counters de NAC ploeg bij tijd en wijlen terug op eigen helft. Dit resulteerde in twee eigenlijk onnodige doelpunten, voor de "Unitassers", 1-2.

Periode drie was de pijp leeg bij de bezoekers.  De door een enkelblessure op de bank gehouden Levi mocht toch even een paar minuten zijn kunsten vertonen.  Twee acties waren er nodig om te laten zien dat hij het verschil had kunnen maken. Eenmaal ging zijn schot voorlangs, buiten bereik van de goalie, de tweede pegel verdween in de verre hoek, 2-2.  Toch waren het de bezoekers die tenslotte aan het langste eind trokken. Uit de laatste counter was het de sterkte spits van Unitas, die in de allerlaatste seconde van de partij, de 2-3 op het bord zette, en daarmee de overwinning stal.  Helaas, maar de trainers hebben weer voer voor de tekentafel........

Even nog een bedankje uit naam van de RR, aan de oplettende "facebook vriendin" van een der NAC-ouders, die opmerkte dat de oorspronkelijke club al een competitie wedstrijd op het programma had staan, en zodoende de elftalleiding inlichtte. Anders had de "Geel-Zwarte Clan" voor doedel op het veld gestaan, en was de sportieve zaterdag,  in het spreekwoordelijke water gevallen. En dat op een heerlijke zonovergoten "Injun summer day".......