· 

2017-10-28 JO12 FC Volendam - NAC 7-2 (G-vr)


2017-10-28 JO12 FC Volendam - NAC (tg-vr) 7-2


 

Vanmiddag klokslag 12.00u, werd het voor de NAC-youngsters een lastige opgaaf om in en tegen Volendam, tegen het fysiek sterk geachte, plaatselijke FC Volendam partij te bieden. Zonder de vaste assistent trainers Kevin en Joël, beide ziek in Breda achtergebleven. Het lastige was dat ondergetekende zich nu moest focussen op 1 van de 2 veldjes van deze vriendschappelijke twin-games wedstrijd, waardoor ik maar weinig van het veld en spel van trainer Michael, heb kunnen zien, en dus niet kan beschrijven, hoe dit zijn verloop kreeg. Op het tweede deel, van veld 3 ging Volendam sterk van start, tegen een totdan iets te afwachtende Geel-Zwarte brigade.  Binnen 5 minuten was het de plaatselijke FC, die de dan ook de 1-0 maakten. Daarna was het NAC die door twee flitsende acties over de linkerflank, van "kleine" Nino, die eerst zelf scoorde met een schitterende boogbal en vervolgens Levi in staat stelde om de 1-2 te scoren. Hierdoor werd de verhouding in het veld en de stand snel omgebogen. De 1-3 werd na een mooie steekpass van Joris, en een dito actie van Nino, door een Volendam verdediger achter zijn eigen goalie gewerkt. Daarna was het wederom vanaf links, na een goede combinatie, wederom onze frêle linkerspits die mocht scoren met een schitterend schot in de bovenhoek, 1-4.

 

Helaas waren in de tweede partij de rollen "ietwat" omgedraaid en deze pot ruim door Volendam gewonnen met 4-1. Mede doordat onze spits met een blessure moest worden vervangen, hierdoor werden we genoodzaakt om het e.e.a. om te zetten. Mohammad kwam op de rechtervleugel om zijn kunstjes te laten zien, in  de vorm van mooie voorzetten. Moos kon zijn nuttige werk in de spits laten zien, en ook nog een goaltje meepikken. 

In de derde periode van 20 minuten was het een gelijk opgaande strijd, waar NAC eerst nog even moest slikken nadat Volendam met straffe wind mee, snel een 2-0 voorsprong nam. Echter door werd dit met knap aanvalsspel, teruggebracht naar een mooie 2-2 stand. Het vierde en laatste part was het een gelijk opgaande strijd, waarbij Volendam in vrijwel de allerlaatste laatste minuut, vrij de 1-0 in kon tikken en, de bovenal in deze laatste partij uitblinkende Noah, kansloos liet. Ondanks de harde tegenwind hadden Sam, Richaro die voor David kwam, en ook Gijs veel kunnen ruimen, veelal met opbouwend voetbal omgeschakeld.  Het laatste resultaat, 1-0 voor Volendam, was heel jammer want tegen deze fysiek sterke ploeg, waar juist Joris op het middenveld heel veel vuile meters moest maken, zat er zeker meer in. Echter in deze fase van het jaar is het resultaat nòg niet belangrijk, maar het blijft toch leuker om te winnen, dan te verliezen. Wel wil ik nog even vermelden dat, de fysieke Volendammers door een iets ruimere selectie, wat frisser de duels in konden gaan en NAC, mede door een paar blessures, vrijwel constant met hetzelfde team aantrad.

 

Jongens, ondanks het vreemde gezicht langs de kant, en de uiterst lange speeltijd, hebben jullie bij vlagen, toch wel laten zien wat jullie in jullie mars hebben, bedankt. Oja Moos, de ruitjes van de bal staan nog op mijn voorhoofd en neus......   

Het andere team van trainer Michael bestond vandaag uit, Storm, Teije, Ismaël, Noah, Senna, Karim, Ninho, Sam, Camiel en David,