·

2017-11-25 JO12 NAC - Sparta 3-7 (tg-C)

NAC - Sparta

Vanmiddag stond de wedstrijd tegen lijstaanvoerder Sparta Rotterdam op het programma. De heenwedstrijd, één van de eerste van dit seizoen, was een redelijke kansloze exercitie, bij en  tegen de fysieke sterke boys uit Rotterdam. Daarom kon het qua resultaat, volgens de trainer,  alleen maar beter worden.  Bij NAC staat de opleiding, gelukkig nog steeds op de eerste plaats, net als bij de opponent van vandaag, zodat er kwalitatief goede wedstrijden verwacht konden worden. Wat niet wil zeggen dat de resultaten niet belangrijk zijn natuurlijk. Want voetbal is een spelletje waarbij  winst, verlies en gelijkspelen toch een belangrijke rol spelen.   Enige tijd werd er al naar deze wedstrijdjes uitgekeken,

mede om te zien in hoeverre de NAC-youngster's in hun ontwikkeling, voorruit gegaan zijn. Juist omdat bij beide opleidingen heel veel aandacht aan de ontwikkeling van de jeugd wordt besteed.  Gezien de fysiek minder sterke spelers bij het thuis-team moest er een strijdplan worden bedacht waarbij de duels moesten worden "ontweken". In de eerste twee partijtjes was het even wennen, maar nadat het ijs gebroken was konden de beide NAC teams redelijk goed met de Spartanen mee voetballen. Echter waren er enkele wedstrijdjes waarbij de Rood-Witten, de jongens uit Breda even duidelijk de wil oplegden, hetgeen resulteerde in een ruim verschil van 17 doelpunten.  Dat het uiteindelijke  twin-games resultaat in een 3-7 uitslag werd, was ondanks deze nederlaag toch een stap in de goede richting. Zelfs zo dat de NAC boys, naar mijn mening, tot de laatste minuut nog uitzicht had op een puntendeling. Helaas duurde beid partijtjes beide een minuut te lang.....   (RR)