· 

2017-12-02 JO12 PSV-NAC 7-2 (tg-C)


2017-12-02 JO12 PSV-NAC 7-2 (tg-C)


PSV-NAC  

 

NAC strijdt maar zonder resultaat

 

Vanmiddag mistig-, nat-, vies- en koud weer, in heel Nederland, "Sportpark de Herdgang"  niet uitgesloten. Twee "Brabo-top-teams" die er ondanks de truc's van de weergoden, toch alles aan wilden doen, om er een mooie sportmiddag van te maken.  De PSV'ers, vandaag op eigen kunstturf, werden op voorhand als favoriet bestempeld.  Voor NAC was het daarom zaak hieraan een totaal andere draai te geven, en om te laten zien dat de "Bredase school" vanaf het begin deze competitie, voorruitgang heeft geboekt.  Het liep echter toch ietwat anders. De Geel/Zwarten konden geen moment in hun geliefkoosde spelletje komen en PSV nam direct de touwtjes stevig in handen.  Dat PSV, vooral op deze kleine veldjes, een grote troef in handen hebben, was de NAC-staf, van de heen wedstrijd al bekend. Dat dit gevaar beteugeld moest worden ook.  Toch was de fysiek sterke PSV-spits bij een aantal tegengoals betrokken, vooral binnen 5 à 10 meter van de goal bleek hij een constant gevaar. Daar bleken de jongens in de verdedigende stelling, het heel lastig mee te hebben en te houden. Naar mijn mening zal het huidige PSV voordeel, zonder "buitenspel", en door daarmee het veld heel lang te houden, minder groot zijn bij een 11vs11 spelletje.  Toch was het absoluut niet alles en alleen PSV, wat de klok sloeg, want ook NAC kreeg haar kansjes en kansen, alleen werd er, zoals het de laatste tijd wel meer voorkomt, er wat te weinig mee gedaan. Ook werd er in totaal alleen al van NAC-kant, zeker 5 keer paal-, kruising- of lat geraakt. Maar jammer genoeg, er niet in.  Toch was de overwinning van PSV overtuigend en zeker verdiend te noemen. Naar mijn mening waren vandaag beide NAC goalies, met de meest verschrikkelijke reddingen, en Gijs de mannen van de wedstrijd. (dit is de persoonlijke mening van de RR)

 

Als "Razende Reporter" heb er alle vertrouwen in, dat als er "echt" gevoetbald gaat worden, dus 11 vs 11, het een ander verhaal wordt.  We zullen de komende zaterdagmiddag, als de JO12 van NAC mag aantreden tegen de JO13-1 van MOC'17 uit Bergen op Zoom, Sportpark Rozenoord, misschien een voorproefje krijgen.  Of is dit de sportgoden verzoeken?