· 

2017-12-09 JO13 MOC'17 - JO12 NAC 1-6 (11vs11 Vr.)


2017-12-09 JO13 MOC'17-JO12 NAC 1-6(11vs11-Vr.)


MOC'17 - NAC

 

Zaterdagmiddag 13.15u. was de JO12 van NAC te gast in Bergen op Zoom, op Sportpark Rozenoord, voor de vriendschappelijke wedstrijd 11vs11, tegen het in de derde divisie uitkomende JO13 team van MOC'17.


"door de Razende Reporter", klachten over inhoud, kunt u  bij de webbeheerder deponeren.


Dat de NAC  "Younsters" aan het echte voetbal toe zijn, werd al in enkele eerdere "11vs11" oefenwedstrijden duidelijk. Zo ook vanmiddag, vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende, voor de afwisseling "Man in Blue", werd de tegenstander in de verdediging gedrukt.  De eerste de beste minuut raakten de BoZ'ers al direct onder de indruk van de snelle en goed combinerende kleine  Geel/Zwarte mannetjes, dat een voorzet door de laatste verdediger van de "MOCcers", onder druk van nr15 Karim, in eigen doel gewerkt, 0-1.

 

De ene na de andere goed lopende aanval werd uitgevoerd door de Bredanaars, en MOC'17 werd steeds verder met de kont in het eigen hok vastgezet, en konden hieruit niet meer ontsnappen. Hierdoor werd het voor  NAC lastig om gebruik te maken van de snelheid van zowel Levi als Camiel. Deze twee mannen lieten zich daarom bij toerbeurt,  naast de hardwerkende-, en met passes strooiende Joris inzakken, om met name de aanvoer naar de vleugels te verzorgen, zodat zij zelf weer in de spits konden opduiken. Het was slechts aan het sterke optreden van de MOC'17 keeper te danken dat NAC, binnen de eerste 10 minuten, geen zeer ruime voorsprong kon nemen.  Toch moest hij buigen voor het schitterende afstandsschot van Gijs, die met een prachtige boog in het net verdween, 0-2. 

 

Noah aan de andere kant moest slechts een enkele keer zijn kunsten vertonen, om een sporadische MOC-aanval te weren.  Maar in samenwerking met Sam en Noah, werd ook dit kleine probleempje snel uit de wereld geholpen. Zowel David als Nino waren op de backplaatsen, hun uit de krachten gegroeide aanvallers duidelijk de baas, en lieten hen vrijwel kansloos, en tot geen enkele knappe voorzet toekomen. Bijna iedere poging werd door de achterhoede dichtgelopen en geneutraliseerd. Het duurde tot vlak voor de rust, dat vanaf het middenveld, de bal naar de linkerflank werd gespeeld waar, volgens mij vanaf Karim of Levi, een mooie pass vanaf de linker kant voorbij de tweede paal werd voorgegeven, de hardwerkende "vleugelrazer" Moos' timing voor de goal was zo goed dat hij het luchtduel kon winnen, en de bal met een boog bij de eerste paal terecht liet komen. Joris kwam daar juist inlopen,  om de dalende bal knap tegen de touwen binnen te knikken, en tevens de ruststand 0-3.  

 

De tweede helft werden er verse krachten in het team gebracht zonder dat er flink gehusseld werd in het team. Ook deze spelers konden hun kunsten te vertonen. Fysiek ging NAC er niet op voorruit, maar technisch- en tactisch gezien zeker niet achteruit. Met de beide Sam's,  en de nooit verzakende Gijs als aanjagers, konden Teije en Mo het veld breed houden en als een lieve lust hun verdedigers voorbij lopen. Richaro had hierin ook zijn aandeel en had een aantal goede inspeel passes langs de rechterkant.  Mo(tje) was waarschijnlijk heel erg gebrand om zijn oude club te laten zien waarvoor hij naar NAC werd gehaald en daar ondertussen heeft geleerd. De ene na de andere flitsende actie kwam van zijn voet. Dit resulteerde niet alleen uit twee mooie goals de 4-0 en de 6-0, maar ook een aantal mooie "45's", het terugleggen vanaf de achterlijn, op de opkomende spelers. Zo ook konden zowel Senna in de tweede helft in de punt, en Gijs en Ismaïl gevaarlijk voor het doel komen en de keeper wederom op de proef stellen. De inzet van Senna en Ismaïl werden nog door hem gekeerd maar die van Gijs werd langs hem in de korte hoek geschoten, dit was de 5-0.  Dat MOC'17 toch nog een doelpuntje kon meepakken was vanuit een penalty vlak voor tijd. Nadat Storm hiervoor een paar sporadische acties van de thuisclub had ontmanteld, was hij werd hij wel kansloos gelaten bij deze "11 meter", 1-6.  Eindelijk weer eens een mooie overwinning, al is dat in dit stadium niet zo belangrijk. Al is het best weer eens lekker....... 

 

Vandaag hebben de JO12 van NAC laten zien in welke fase van de ontwikkeling zij zijn. Naar mijn  mening kunnen ze ondertussen de 11vs11 competitie wel aan. Daarin kunnen deze spelertjes, nóg meer, hun kwaliteiten tot uiting brengen. Tenminste dat is wat ik hoop (vandaag naar mijn mening, Mo en Gijs MotM  (RR)).