· 

2018-04-04 Lastige examen opgave voor NAC JO17, bij Alphense Boys


2018-04-04 Lastige examen opgave voor NAC JO17, bij Alphense BoysIn een matige pot heeft de JO17 van NAC met 1-1 gelijkgespeeld tegen een, ook niet sterk acterend, Alphense Boys. In de wedstrijd voor de competitie bleef, het elftal van de BVO nog met 4-1, de bovenliggende partij maar vanavond konden zij geen potten breken, tegen de amateurs. Beide trainers, zowel van Alphense Boys, als van NAC,  moesten in deze wedstrijd hun kunsten vertonen om aan hun TC1 opdrachten te voldoen, echter werden naar mijn idee, wel een beetje door hun eigen spelers in de steek gelaten. Misschien dat de vermoeidheid, na de stage in Manchester, bij de NAC-ploeg een beetje parten speelde.  Maar mag dat eigenlijk niet als excuus worden aangevoerd. Want je droom is immers profspeler te worden......

 

Matig aanvalsspel van de vanavond in het groen gestoken equipe leidde niet echt tot grote kansen. Wel hadden zij gedurende de gehele eerste helft wel het meeste balbezit en speelde de wedstrijd zich op de helft van Alphense Boys af.  Slechts éénmaal moest de ver voor zijn "16" staande NAC keeper, Bart Verbruggen, met een fraaie duik-kopbal, de bal naar de zijkant verplaatsen, voordat de aanstormende "AB" aanvaller gevaarlijk kon worden.  Echter ook van NAC-zijde kon je de kansen- of mogelijkheden op één hand tellen. 

 

Ook in de tweede helft was NAC wel de technisch vaardigere ploeg, maar het dilema van de eerste helft, tot kansen en scoren komen lukte maar niet.  Er werd te weinig afgedwongen. Dat "AB" er in dit bedrijf enkele keren goed voor de uitstekende NAC-keeper kwam, maar ook bij hun de afronding het liet afweten, was een gelukje te noemen. Dan toch was het eerst NAC dat in een goed lopende aanval tot de 0-1 kwam, door een goede afronding van Vieri Kotzebue in de 1-op-1 situatie.  Dat NAC het daarna toch zover liet komen dat de thuisploeg, was geheel aan zichzelf te danken.  Eerst al een schot van afstand dat door de NAC-doelman net kon worden overgetikt. Daarna een mooie "AB" aanval over hun linkervleugel, en niet adequaat ingrijpen van inkomende verdediger, kwam de bal achter de laatste linie terecht op de "16", van waar af de inkomende spits met en doffe dreun de NAC-doelman kansloos liet, 1-1.  

Een, gezien het spelbeeld in de tweede helft, juiste eindstand, want vrijwel gelijk na deze goal floot de sterk fluitende scheidsrechter voor het einde, zodat er voor beide teams niets meer aan te veranderen  viel.   Beide trainers, heb ik na afloop succes kunnen wensen, met hun toekomst als trainer, misschien weer op een treetje hoger dan nu.......

 

O ja nog even over de kwaliteit van de foto's. Sorry, maar tot mijn spijt kwam ook ik niet tot mijn beste prestatie als fotograaf, eerst veel licht, dan weer te weinig......   Er is ook altijd wat te zeuren.......