· 

2018-05-15 JO12 Willem II - NAC 1-5 (11vs11-C)


2018-05-15 JO12 Willem II - NAC 1-5 (Twingames-C)


 

Jeugd van NAC onder 12, verslaat Willem II in een absolute WOUW wedstrijd (1-5)Vanmiddag 15 mei, 17.00u. 2018 traden de "jeugdstrijders" van Willem II en NAC onder 12 jaar aan in een competitie treffen, aan de Matterhorn straat te Tilburg. Een werkelijk zonovergoten dag, waarop de beide teams alles volop  in de strijd wierpen om beider clubkleuren te verdedigen. Voor Willem II werd dit een kleine deceptie, want de Geel/Zwarte brigade van trainer Michael Dingsdag, zijn assistenten Kevin Baron, Joel Luijkenaar en niet te vergeten Igo van Creij, lieten op een niet mis te verstane manier zien waar de beide teams zich in de ontwikkeling bevinden. Ondanks dat Willem II een fysiek sterker team bezit, de grootste "Geel/Zwarte rakker" komt namelijk bij de grootste "Drie kleurige speler" slechts tot aan schouderhoogte, lieten de heren uit Breda zien wat strijd gekoppeld aan voetbal betekend. Gelukkig hadden de beide verenigingen ook in onderling overleg besloten om 11vs11 te kunnen spelen, waardoor de kwaliteiten van de NAC spelers, naar mijn mening, beter tot hun recht komen. Dus gelukkig écht voetbal vandaag.....

 

Vanaf het begin, ik had de "pep-talk" van de Willem II coach kunnen meeluisteren, hadden de Tricolores het idee om de NAC spelers flink onder druk te zetten, zoals hij het zei "in volle vaart erop en niet meer loslaten".  Nou in deze WOUW wedstrijd kwam hij en zijn team er bedrogen uit. De NAC jongens waren namelijk op een soortgelijke manier geïnstrueerd door de coaches, en daar pakte het strijdplan beter uit. De JO12 van NAC had de tegenstander, zoals ze vaak in Amsterdam zeggen,  "bij de strot" en lieten ook niet meer los. Vandaag kan de RR alle superlatieven uit de kast halen want, wat de heren lieten zien was ongelooflijk goed, en in een hoog tempo werd de tegenstander werkelijk, van het veld geveegd.  In waarschijnlijk hun beste wedstrijd tot nu toe dit seizoen, met name in de eerste periode van 20 minuten, was het balbezit zeker 20-80%, waardoor het leek dat er slchts 1 team op het veld aan het voetballen was. Toch probeerde Willem II, zodra zij de aftrap weer mochten nemen, de bal in de ploeg te houden en iets te laten zien.  Echter de druk die de NAC spelers dan op hun directe tegenstander zette was zo groot dat er géén 5 seconden regel in het spel was, maar eerder een 3 seconden regel. Even een kleine uitleg, bij een club in Amsterdam geldt namelijk dat bij balverlies, het heroveren van de bal binnen 5 seconden weer een feit "moet" zijn. Nou, vanmiddag werd deze regel dus ietwat aangescherpt..... 

Oja Trainer, af en toe leek het dat ik volgens mij op de "optie beurs" zat, waarbij het drukzetten op de tegenstander tot een ware kunst werd verheven..... 

Volgens mij kwamen er in dit uurtje voetbal, meer opties vrij dan vandaag op"Beursplein 5".

 

Even voor de statistieken een aantal geweldige afstand-, kopbal- en uitgespeelde actie-goals, werden gemaakt door: Levi (kopbal vanaf 10 meter, 6e min.), Ismaïl (afstandsschot vanaf rechts vanaf zeker 25 meter, 9e min.), Senna (een listige half-volley in de rechterhoek, 16e min.), David (kanonskogel vanaf zeker 20 meter na een geweldige dribbel, 19e min.). Tweede periode geen goals. Derde periode nog 2 goals, 1 vóór, van Mo in de 48e minuut (een prachtige kogel, zelf vrijgespeeld en uitgehaald (zie foto's)  en helaas toch nog 1 tegen in de laatste minuut, voor de Willem II eer te redden.

 

RR's MotM (Man of the Match), werd een TotD (Team of the Day), daarin speelden de volgende hoofdrolspelers mee: 

Joris Hellemons, Richaro Janga, Sam Vrancken, Mohammad El Yafati, Karim Mperanyi, Ninho Gerardo Felicia, Teije Blokland, Sam Rienks, David van Vessem, Camiel Wagemakers, Storm Vloemans, Noah Frey, Ismaïl Bachaou, Moos Berben,
Nino de Jonge, Gijs van den Berg, Senna de Vries, Levi Roeland.

(Noah El Makhi ook aanwezig, maar kreeg weer last van een op school opgelopen blessure, tijdens de warming up, wilde desondanks spelen maar dat werd door de trainer niet toegelaten)