· 

2018-05-19 JO12 PEC Zwolle- NAC 15-9 (Tg-C)


2018-05-19 JO12 PEC Zwolle- NAC 15-9 (Tg-C)


 

JO12 afgetroefd met eigen wapens, en busreis werkt verlammend


De jongens van de NAC jeugd onder 12 kwamen, rond 11.30u. per bus aan op het Sportpark van BE Quick'28, de thuishaven van de PEC Zwolle Jeugd opleiding. De reis verliep voorspoedig, maar het leek of een deel van de jongens nog niet geheel ontwaakt waren. Zonder Joris en Camiel, die voor de JO13 van NAC aan een toernooi in Duitsland mochten deelnemen, werd het even zoeken voor de begeleiding om het middenveld weer op gelijkwaardige krachten te brengen. Tevens leek het of, na de mooie 11vs11 overwinning van afgelopen Dinsdag op Willem II, een aantal mannen het goede spel uit die wedstrijd, niet hadden meegenomen. Het fijne van vandaag was, dat juist ík, die aldoor op de eerdere puntentelling van het "twin-games spelletje" had afgegeven, vanmiddag terug verlangde naar die telling.....  (1 punt voor winst 1 punt voor gelijk en 0 voor verlies).

 

Direct vanaf het begin werden de mannen van veld 2, onder de voet gelopen en door de fysiek sterkere tegenstander onder grote druk gezet. Luid aangemoedigd, meer schreeuwend in plaats van coachend, door de PEC Zwolle trainer, zette zij op fantastische wijze de NAC achterhoede onder druk, zoals normaliter de werkwijze is van NAC zelf. Zij werden daardoor eigenlijk verrast en verslagen met eigen wapens. Binnen 4 minuten lagen er 3 al goals in het NAC-mandje, en werd deze wedstrijd redelijk kansloos, op de ene goal na dan, met 5-1 verloren. Op veld 1 werd ook verloren, met 2-0 maar dat was eerder aan het missen van de kansen, de meest geweldige reddingen van de PEC "Ad-Interim-keeper", in combinatie met ongelukkige spel te danken, dan een gebrek aan concentratie zoals op veld 2. Beetje vreemd dat in "competitie" verband "Ad-Interim's" mee kunnen spelen, of niet?

 

De volgende drie partijtjes werden duidelijk beter afgewerkt door de Geel/Zwarten. Met twee keer een gelijkspel werd het herstel ingezet (0-0 en 1-1). Het verdere herstel werd ingezet in de twee volgende partijtjes, één keer gelijk en één keer winst  (2-2 en 1-3). Echter de laatste partij werd er één winst (0-2), en één verlies (4-0), waarmee de "twin-game" stand nog bijna werd gelijk getrokken (6-5), echter nu van generlei waarde voor de einduitslag.  PEC was met 15 doelpunten voor en 9 tegen, sterker de terechte winnaar van vandaag. Volgende week revanche voor deze "leerzame" voetbal middag.....

 

Naar mijn mening (RR) zijn vandaag MotM, en misschien zal niet iedereen het hiermee eens, zijn Gijs en Nino, jongens grote inzet gekoppeld aan doorzettingsvermogen en techniek. Maar blijf voetballen met het hoofd "over"de bal, houdt het overzicht.....