· 

2018-06-03 JO12 NAC Toernooi DSO Zoetermeer


2018-06-03 JO12 NAC Toernooi Sv DSO ZoetermeerHet toernooi bij Sv DSO verliep niet zoals van tevoren werd gedacht. De eerste wedstrijd tegen FC Antwerp verliep een beetje zozo. Er werden drie doelpunten gemaakt, wel van buitengewone klasse, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn. Er werden momenten van mooi voetbal, zoals we eerder van deze groep van JO12 van NAC hadden gezien, afgewisseld met rommelige momenten. Maar een mooie  winst, 3-0. De tweede wedstrijd was tegen de thuisploeg van Sv DSO JO13 (?). Ik heb er een vraagteken bijgezet, misschien niet zo sportief maar wel gemeend. Deze ploeg van jongens onder 13 jaar, bestond voor het leeuwendeel uit jongens die minimaal een halve kop groter waren dan de grootste van NAC. Nu is dat op deze leeftijd mogelijk, maar dit sloeg alles. Ik zei net al misschien een beetje onsportief, dat ik dit vraagteken plaatste, nou als je de foto's terugziet, zul je zien waarom. De beslissende spelers van Sv DSO, waren met 2 stappen net zover, en snel, als de NAC spelers met 5. NAC werd er dan ook met, achteraf gezien, een nog redelijke 0-3 naar huis gestuurd. De derde partij was er één om van te smullen. FC Volendam, waar NAC in het "Twingame verhaal" nog vriendschappelijk van had verloren. FC Volendam kwam met een 2-2 goed weg. Deze tegenstander voetbalde, zoals het hoorde goed, hard maar sportief. Je kon duidelijk zien dat de NAC boys hard aan het 11vs11 toe waren, om hun kwaliteiten te showen. Echter Zondag was het een "nu even niet" dag. Na de lunch mochten de Geel/Zwarten aantreden tegen Hamburger SV, een topopleiding van onze "Oosterburen".  Dit was nou een tegenstander waarvan je kon zeggen, een maatje te groot voor een keihard strijdend NAC. Een 4-0 stand in de eerste helft werd niet meer teruggehaald naar een "draw". Als je het een beetje Geel/Zwart gekleurd bekijkt, na de donderspeech van de coach, in de rust, was de tweede helft een 0-1 overwinning voor NAC....

Maar eerlijkheidshalve niet dus, 4-1 verlies. Het Poolse Slask Wraclow was een tegenstander, een beetje zoals FC Volendam en FC Antwerp en Hamburger SV, voetbal zoals je het hoort te spelen, geen lange ballen enzovoort maar goed opbouwend spel.  Echter kon het in deze partij alle kanten op, maar ja NAC een paar kansen, de Polen de goal, 1-0 verlies.

 

De poulewedstrijden waren gespeeld, NAC restte alleen nog een soort van troostfinale voor de 9e plaats. Echter zoals het al de gehele dag was verlopen, ook hier was het geluk niet aan Bredase zijde.  Enkele dotten van kansen in de eerste helft die niet werden benut, dus deed KV Mechelen het in de tweede helft maar wel. Zij scoorden wel twee goals, nadat NAC nog van een 0-1 naar 1-1 was teruggekomen.  Werd het bekwaam door de Belgen afgemaakt, 2-1 voor KV Mechelen, en daarmee een teleurstellende 10e plek behaald.

Het minder prettige aan het verhaal is nog dat Sv DSO, die niet direct mijn hart had gestolen, zowel met hun onder 13(?) en hun onder 14(?) de eerste prijs hebben gewonnen.

Niet echt een reclame dat, als je met dispensatie teams speelt op het eigen toernooi ,je deze ook nog zelf wint. Jammer want de organisatie was grandioos.....

Eerste plaats in het JO12 toernooi was voor Sv SDO en jammer genoeg moesten de Duitse gasten het met een tweede plaats, na een 1-2 nederlaag doen.....

 

Dit was de afsluiting van een prachtig seizoen, naar mijn mening, waar de jongens als jochies begonnen maar als echte kerels, het seizoen eindigden.....

Helaas nam de KNVB deze "TG"competitie niet al te serieus, anders hadden deze mannen nog als Kampioen kunnen eindigen..... Tot ziens en veel geluk in jullie voetbal RR.