· 

2018-06-30 JO15 NAC-ADO Den Haag 2-1 (vr)


2018-06-30 JO15 NAC-ADO Den Haag 2-1 (vr)


De ballen gaan weer rollen.....

foto's zijn geplaatst.....druk op de foto-link hiernaast voor meer plaatjes......... de blauwe tekstjes in het verslag zijn deep-links naar de NAC.nl site.....Zaterdagmiddag 14.30 u. was het voor het team van NAC JO15, onder leiding van een oude maar ook weer nieuwe bekende coach, Michael Dingsdag, een ijkpunt voor het komende seizoen. Het was alweer twee seizoenen terug dat deze coach, als assistent van de JO13, zijn trainers loopbaan begon, en het team als JO14 vorig jaar had doorgegeven.

 

Nu  terug in de ring als "hoofdtrainer" van dit team, met wat je een goed resultaat kunt noemen. Toch was deze uitslag naar mijn mening, en de mensen weten ondertussen wel dat ik mijn eigen mening opschrijf, was deze overwinning een klein beetje een "gestolen"  overwinning te noemen.  Gedurende een groot deel van de wedstrijd was het team uit de "Hofstad" wel de betere voetballende ploeg, echter door fantastisch keeperswerk met name in de tweede helft van de wedstrijd door Wessel, die met enkele zeer spectaculaire reddingen zijn team op de been hield. Veel van de duels, werden over het gehele veld, niet gewonnen mede doordat het hoofd en het voetje er niet voor 100% werd ingezet. Zo ook bij het doelpunt van het Groen/Gele team. Vanaf het middenveld werd er, in de 29e minuut, (te) simpel balverlies geleden en de bal even makkelijk achter de NAC-goalie getikt, 0-1.   En tot dat moment zeker niet onverdiend. Met deze stand, verder werd er weinig weggegeven noch gecreëerd, werd ook de rust bereikt.

 

Na de rust kwam NAC wel iets beter uit de startblokken, maar wist het ook niet echt veel kansjes af te dwingen. Even was ik vergeten dat in de eerste helft, de vlaggenist van ADO, een mooie kans om zeep wist te helpen, toen het nog 0-0 was.  In de tweede helft ontstond eenzelfde situatie waardoor de "Razende Reporter" vanaf nu RR, besloot om de camera positie iets aan te passen, en meer in de rug van de vlaggenist te kruipen. Van afstand vroeg ik mij af waarom hij twee mooie doelkansen had afgevlagd. Zo ook toen Xaverencio kortweg Xavi, een snelle run in de diepte maakte en hij de ADO-goalie op zijn weg vond, en nu leek er wel een luchtje van buitenspel aan te zitten. Misschien was de tactiek gelukt.....

In de 40e minuut was het wederom een uitval van NAC, want er werd beter gespeeld dan voor rust, een aanval over de rechterflank. Vanuit de voorzet wilde Dano , staande bij de tweede paal, de bal binnenkoppen, echter werd hij "onreglementair" naar beneden geduwd. De scheidsrechter besloot hiervoor te fluiten en een penalty te geven. Nadat NAC de penalty benutte en door Mees de B op 1-1 werd gezet, werd het spel beter.....

 

Een drietal minuten voor tijd werd het ook nog 2-1 door Corijn, nadat hij geheel vrijstaand uit een vrijetrap de bal kreeg aangespeeld en de ADO-goalie kansloos liet, kreeg NAC meer mogelijkheden om de uitslag uit te breiden.  Het had geen juist beeld gegeven aan de verhoudingen in het veld, als dit was gelukt. Echter aan NAC kant, kan ik jullie meedelen maalde geen enkele supporter, of speler aan deze uitslag, of de manier hoe deze tot stand was gekomen.   Een prettige binnenkomer voor de nieuwe staf, qua resultaat, maar of ze met het spel helemaal tevreden waren.....? 

 

Jongens er is weer afgetrapt, op de training werk verzetten verlicht het spelletje, in de wedstrijd, dus aan de slag. En nooit vergeten, nu de Wil om te Werken, is later geen WW,  dus NOAD, Nooit Opgeven Altijd Doorgaan.....!

 

Mijn MotM, en ik had het al een beetje verraden in het verslag,  Wessel van Esch door zijn spectaculaire "saves", en vooral het voetje bij de eerste paal.....  (RR)