· 

2018-08-15 Texel met de boys and girls


2018-08-15 Texel met de boys and girls


Woensdag 15 augustus waren we met de boys, en ook girls op Texel om daar de bezienswaardigheden, waaronder het Ecomare en de Brandaris te bezoeken.....


Het werd een gezellig dagje uit, de Ferry het "uitgestrekte" landschap op Texel, het Ecomare, het strand, de duinen en de Brandaris.....

Fotograaf Jeremy wist met mijn Nikon P900, bijna scherp, de constant overscherende straaljagers op de gevoelige plaat vast te leggen.  Dit terwijl onze jongste telg Genairo met Jessica en ik, de 225 treden naar boven en ook de 225 treden naar beneden, op eigen houtje heeft afgelegd. Het leverde bij de onderste trap een kleine file op maar dat was bijzaak. Hij wilde absoluut niet geholpen worden.  Eenmaal boven, had meneer het koud en wilde direct weer naar beneden. Zijn moeder was echter net rap genoeg om hem nog net tegen te houden.  Mijn vader zou vroeger hebben gezegd...... "wat een heerschap...."

Toen we later allen weer op de begane grond  stonden , zat Oma weer op ons te wachten.....

 

Op de route terug naar de Ferry nog even langs de weg een lokale souvenir-shop bezocht en ook nog  Den Burg aangedaan, waar een heuse "romantische markt" aan de gang was.  De kleinste van ons stel was echter zo uitgevloerd, van de 450 trede en het rennen op het strand, dat de aanwezige zanger, waar geen stoel voor zou draaien bij de Voice, hem op 50 cm afstand hem zelfs niet wakker kreeg.  Daarna liep hij het eerder beloofde ijsje mis, totdat de kleine man, zo'n  100 meter verder wakker schrok.  Grote broer ging alsnog even de belofte waarmaken en haalde een lekker hoorntje.

 

Daarna, omdat ik de "eilandse afstanden", ten opzichte van de Ferry tijden iets had overschat, moesten we ongeveer 40 minuten in de wachtstand, omdat de boot 10 minuten eerder was vertrokken.

 

Na een enerverende dag een maaltijdje Turks-, en een partijtje "kunst vissmijten", nam mams en de jongste telg afscheid. De fotograaf en visser bleef, om een paar dagen tot rust te komen, op ons bungalow park te Opperdoes.......