·

2018-10-27 JO15 PSV-NAC 4-1 (vr)

JO15 van NAC voetbalt goed mee in goede vriendschappelijke wedstrijd, tegen voornamelijk optisch sterker PSV.... (4-1)

Voornamelijk optisch sterker PSV.... (4-1), ja de aanhef lijkt een beetje overdreven, en ongelooflijk, maar zeker niet minder waar.  En dan toch met 4 goals tegen op de, voor deze keer Witte broek krijgen.

Zaterdagmiddag twee uur was het op sportpark de Hertgang leuke wedstrijd van PSV onder 15 tegen de leeftijd genoten van NAC. In waarschijnlijk een van de betere eerste helften, van deze competitie, nou ja het betrof een vriendschappelijke wedstrijd, was NAC zeker niet de mindere van hun leeftijdgenoten uit Eindhoven. Niet te vergeten dat deze jongens uitkomen in de Ere=divisie "hoog" van het jeugdvoetbal. Onder belangstelling van veel publiek lieten de jongens van beide verenigingen zien, dat er wel degelijk talent rondloopt op de Nederlandse sportvelden.

Onder een optisch veldoverwicht van PSV, liep NAC heel goed tussen de linies door te voetballen en tot aan de "16" van PSV werd er heel knap gespeeld. Toch waren het de mannen uit Eindhoven, die in de 19e minuut, de stand op één nul zetten. Dit nadat de rechterspits van PSV de achterlijn haalde, dan twee NAC verdedigers uitkapte, die op de billen gingen, en de bal van korte afstand onhoudbaar voor de NAC-goalie in het doel kegelde.  Dat de jongens van NAC niet voor spek en bonen mee speelden bleek wel uit het feit dat direct naar deze goal een prachtige kans niet benutte. Zoals meerdere keren, de afgelopen wedstrijden, of eigenlijk gezegd deze gehele jaar gang, wist NAC zich dus wederom niet te belonen voor het goede veldspel. Dat NAC met naar mijn idee ongeveer een 45/55 balbezit verhouding, goed mee voetbalde had ik al vermeld. Toch hadden de mannen vanuit Breda meer rendement kunnen-, en moeten halen, zodat zij zich hadden kunnen belonen. Nu brak de rust aan met een 1-0 stand voor PSV.

De tweede helft brandde er wederom een vrijwel gelijk opgaande strijd los, tussen de beide teams, met PSV iets beter dan de Bredanaars.  Dat NAC niet kansloos was bleek uit het aantal gecreëerde kansen, die echter zoals eerder gememoreerd ook nu weer om zeep werden geholpen. Niet alleen kwam dit door eigen toedoen van NAC ploeg, maar ook een uitstekende PSV-goalie hield tot dat moment zijn doel leeg. Het duurde tot aan de achtste minuut in de tweede helft dat PSV zijn voorsprong uitbreidde naar 2-0.  Het aantal persoonlijke “ongelukjes”, bij enige druk op het NAC-doel lijkt toch een eigen leventje te gaan leiden. Ook nu weer ontstond de 2e goal weer uit een dood spelmoment. Een vrije trap vanaf NAC's linker zijde, werd verlengd door een inkomende speler van PSV, die de bal prompt achter de NAC doelman kopte, 2-0. Daarna kreeg NAC wederom enkele zeer mooie kansen, na enkele goed uitgespeelde aanvallen waarbij tussen de linies door de bal tot in de spits, werd door gepasst. Daarnaast werden enkele aanvallen over de rechterzijde, tot aan de achterlijn doorgetrokken, enkele knappe ballen voor de pot gegeven.  Daarbij moest de PSV keeper, enkele knappe reddinge verrichten op inzetten van de NAC aanvallers.  Dus ook nu beloonde NAC zichzelf niet, waardoor er nu, minimaal een gelijke stand op het bord had kunnen-, en misschien ook moeten staan. Dat PSV in de 20 min. na rust, uit een schitterende actie van hun rechterflank de bal, álá Robben, van hun zojuist ingevallen “grote talent”, in de verre hoek verdween, werkte daaraan niet mee. Optisch juist maar voetbaltechnisch niet.  NAC kwam 3 minuten later nog terug tot 3-1. Lars passte de bal tussen de linies door naar de ingevallen Seth, hij bediende de “nu niet” buitenspel staande Rahim. Die de bal bekwaam achter de PSV-goalie schoot.  Het plezier van de goal was slechts van korte duur.  Twee minuten later lag de uiteindelijke 4-1 in het doel. Wederom was het de rechterspits van PSV die de bal scherp voor de goal speelde, waarna één van de middenvelders als voorheen “Madjer”  achter het standbeeld de bal in het doel hakte. Hiermee was de koek voor de beide teams op. Een 4-1 verlies tegen een opponent die net een maatje te groot was, zeker in het afronden van de kansen.

Volgende week moeten de mannen uit Breda er weer met goede moed opklappen, dan komen de punten weer als vanouds, en -vanzelf. Succes mannen.....

Naar mijn mening de "MotM"  Sohayb, die wederom zijn mannetje stond, en alleen met "schopwerk"  van de PSV'ers kon worden tegengehouden. Toch moet ik ook even een compliment maken aan " PJ" en later ook Aïmane die met kunst en vliegwerk, over het hele middenveld stofzuigerden..... (RR)