·

2018-12-08 JO15 NAC-PEC Zwolle 2-0 (C)

JO15 van NAC bindt ook PEC Zwolle aan de zegekar, maar blijft afhankelijk van derden.....

Zaterdagmiddag 8 december 2018 werd er een boeiende wedstrijd gespeeld op het sportpark Boeimeer aan het Heksenwiel. Twee teams van de jeugd onder 15 bonden daar de strijd aan om nog kans te maken te promoveren in deze eerste fase van de competitie. Op voorhand maakten zowel de mannen uit Zwolle, als die van Breda, nog kans om promotie veilig te stellen.  Achteraf bleek, na een zeer knappe overwinning van NAC JO15, dat zij  afhankelijk blijven van de heren uit Rotterdam Kralingen, Excelsior. In de onderlinge ontmoetingen met deze mannen had NAC wel aan het langste eind getrokken, met eenmaal winst en één keer een gelijkspel, maar in wedstrijden uit tegen de amateurs uit Rotterdam, én Amsterdam lieten zij de punten liggen. Helaas zijn zij daarom afhankelijk van het resultaat Excelsior-RodaJC (van deze ochtend).  Terwijl ik dit verslag schrijf krijg ik net een "app" binnen dat de wedstrijd geëindigd is in een 3-2 overwinning voor Excelsior, waardoor NAC als het zij aankomend weekend in Limburg tegen Roda JC de volle drie punten meeneemt, zij "slechts" derde kunnen eindigen. Één punt te kort om zich, bij de benodigde eerste twee posities kunnen spelen.

De heen wedstrijd werd tegen de verhouding in verloren. Mede doordat een vrije trap, in de laatste minuut de bovenhoek inzeilde.  NAC had destijds, gedurende de totale wedstrijd, kans op kans onbenut gelaten. Vandaag moesten zij laten zien dat zij beter waren dan de heren uit de Hanze stad.

De eerste helft leek gezien het spelverloop, veel op de uitwedstrijd veel kansen, maar niet benutten.  Slechts één keer werden de gasten gevaarlijk voor het doel van Binck,  wel moest hij enkele keren  ondersteuning bieden, bij de door de harde windvlagen “voort geblazen  ballen”, die hij bekwaam “weg kegelde”.  Met vandaag wederom twee JO14 spelers in de gelederen, die het heel knap deden, werd PEC Zwolle met de billen tegen het eigen doel terug gedrukt. Dat de rust met een bril stand aanbrak was eigenlijk ongelofelijk. Wederom minimaal een handvol kansen werden of, door de uitstekende Zwolle keeper afgeweerd, of door de NAC-spelers om zeep geholpen.

Eigenlijk was dit gedurende hele eerste seizoenshelft "de achilleshiel" voor het team. Er is te weinig gescoord in diverse wedstrijden waardoor onnodig werd gelijk gespeeld of zelfs een enkele maal, met een miniem verschil verloren.

De tweede helft bood een meer gelijk waardigere wedstrijd dan de eerste "38 minuten".  Wederom, nu voor de 3e keer, was het de scheidsrechter uit "Zeeland", die deze wedstrijd in zijn "beheer" had. Zwolle moest er duidelijk aan wennen, en NAC had al enige ervaring in deze.   Zoals eerder gezegd werd het team ook vandaag, net als de drie voorgaande wedstrijden, versterkt met enkele spelers uit de JO14 van NAC. Ook in deze wedstrijd bewezen zij beiden hun waarde, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht .De mannen in het geel en zwart startten goed in de 2e helft, en werden beter in het benutten van de geboden kansjes.  Ongeveer 7 minuten na rust was het Jayden die vanuit een goed getrapte corner van Lars vanaf links, de bal “controleerde” en in de uiterste linkerbovenhoek kegelde, 1-0. Éénmaal kwam NAC  op deze stand 1-0 goed weg. Een ingekopte bal kwam op de binnenkant paal, waarna keeper Binck, met enig geluk, de bal toch nog kon “oprapen”.  De gevestigde orde van de JO15 liet zich, in goede samenwerking met de “ jonkies”, ook niet ongemoeid.  Na een schitterende actie over rechts van Ezechiel, met een dito voorzet, was het Rahime die, zojuist in het veld gekomen voor de ook sterk acterende Kymani, de bal heel bekwaam achter de Zwolle doelman kopte , 2-0 (62 min).  Nog geen 5 minuten daarvoor was ook Dano, dicht bij een doelpunt, echter zijn kopbal belande, na een voorzet van Bas, bovenop de lat.  Ook Lars met een afstandsschot en onze keeper, met zeer verre een uittrap verrasten de  Zwolle goalie bijna. Maar beide acties zonder het, door NAC gewenste resultaat.  Goed was weer te zien dat Bas, na 6 weken blessureleed, ook weer zijn minuten op een zeer fatsoenlijke manier heeft gemaakt. Enkel rushes, zoals eerder Kymani vanaf de linksachter positie maakte , en een paar knappe voorzetten, waren zijn bijdrage.  Na de 2e goal kwam het team uit Breda niet meer in de problemen, en speelde wedstrijd gecontroleerd uit.  Al met al een zeer leuke- en spannende pot, onder slechte weersomstandigheden, waaraan het opgekomen NAC publiek, zich kon “warmen”.  Nou ja figuurlijk gesproken natuurlijk  😉.

Actoren deze wedstrijd: Binck, Sohayb, Omar, Mees, Kymani(61 Rida), Lars(51 Seth), Äimane, Jayden, Dano(61 Rahime),  Ezechiel. Xavi(36 Bas),  Niet gespeeld: Wessel(k) Blessure: "PJ" Pieter-Joost, Corijn, Mees

Mijn MotM was Omar, onze inhuurkracht uit de JO14, die niet alleen goed op de been bleef maar liet zien dat hij uit het juiste hout gesneden is. (RR)