· 

Saal digital review

Review Saal digital, fotoboek


Onlangs kreeg ik als hint van mijn schoondochter, een link naar waardebon voor het maken van een fotoboek. Ik heb voor trainer Michael een fotoboek gemaakt, waarvoor ik tevens voor Saal digital een kleine review heb geschreven.

Voorbereiding

 

Sinds de komst van digitale fotografie worden er meer foto’s gemaakt dan ooit. En met de doorontwikkeling van de smartphone camera’s gaat die ontwikkeling alleen maar sneller. Het nadeel van die digitale foto’s is echter dat ze vaak op je smartphone, computer of externe harde schijf opgeslagen staan en dat je er weinig anders mee doet. Eén mooie oplossing om je digitale foto’s om te zetten in een blijvende herinnering is het maken van een fotoboek. In deze review vertel ik meer over het fotoboek van een relatief nieuwe speler op de Nederlandse markt: het Duitse Saal Digital.

 

 

 

Product

 

Saal Digital produceert haar fotoboeken in Duitsland en ze streven naar uitstekende kwaliteit en service. De fotoboeken van Saal Digital zijn naar mijn mening net iets hoger geprijsd dan de anderen. Voor deze test heb ik een fotoboek gemaakt van 21 x 28 cm met het standaard aantal pagina’s van 26, met een glanzende kaft en glanzend fotopapier. Saal Digital maakt, zo lijkt het tenminste, gebruik van hoogwaardig fotopapier, en dat zorgt voor een uitstekende kwaliteit. Alle fotoboeken van Saal Digital worden platliggend gebonden, waardoor de pagina’s helemaal plat komen te liggen bij het openen. Het fotoboek dat ik maakte kostte 34,95 euro (exclusief verzending). Ik kan deze prijs moeilijk vergelijken, omdat ik bij eerdere firma’s Het Kruidvat en HEMA, een boekje heb gemaakt van een ander formaat en tegen een gereduceerde prijs.

 

 

 

Software

 

Voor het maken van een fotoboek moet je uiteraard eerst de foto’s uitzoeken die je wilt gebruiken. Daarna begint het echte werk pas. Middels de software van de leverancier ga je het fotoboek samenstellen. De software van Saal Digital heeft een eenvoudige uitstraling, met rustige kleuren en  een overzichtelijke indeling.

 

Je begint bij het openen van de software met het kiezen van het gewenste product, de uitvoering en daarna de opties zoals extra pagina’s en afwerking. Je kunt overigens tijdens het ontwerpen ook makkelijk pagina’s toevoegen, verwijderen of verplaatsen, je zit niet vast aan de keuzes die je bij het starten maakt. De software geeft per foto aan of de resolutie hoog genoeg is voor het gewenste afdrukformaat. Prettig, want zo kun je ook foto’s, die van mindere kwaliteit zijn testen voor het afdrukken, om te zien of ze er toch goed uit komen te zien.

 

De software laat onderaan de pagina, direct de prijs van het object zien. De levertijden vind ik niet echt duidelijk, nu lijkt het of er een levertijd voor het boek en de levering is. Misschien dat dit eenvoudiger kan, dus een totaal tijd als indicatie.

 

 

Conclusie

 

Als conclusie komt eruit dat ik dit boek weliswaar in een paar dagen heb gemaakt, echter komt dit meer door het verzamelen en de keuzes, dan gebruik van het mooie product. Toch is het, voor mensen die minder bekend zijn met fotobewerkingen, een kleine toelichting te geven voor de Software.

 

 

CampaignNumber : CAMP00002567  
Photo_event : Sport-, eventfotografie
Facebook_url : https://www.facebook.com/chris.dingsdag  
Blog_url : http://www.amsterdamned-photography.nl/  
Other_socialmedia_input : https://photos.google.com/?pageId=none  
About_you : Hobbyfotograaf  

 

[Ticket: NLSD170024394]
[TicketId: 62413490-c4e0-4308-b0d3-1d1cd94122d7]