· 

2018-01-20 JO12 NAC-Willem ii 3-7 (tg-C) 1-8


2018-01-20 JO12 NAC-Willem II  3-7 (1-8)


Zaterdagmiddag stonden de spelers uit Kielegat tegenover de gasten uit de Kruikenstad. De gasten waren niet van plan om met een feestneus op of een blauwe kiel aan, een feestje van NAC mee te vieren, want vandaag werd door de Geel/Zwarten niet echt meegespeeld om de winst, in het KNVB twin-game "spel".  Ik noem het specifiek het KNVB "spel" om reden dat, een paar maanden terug, tijdens een lopende competitie eerst wordt besloten dat de scores niet meer worden weergegeven in "twin-game punten", waarbij ook al een vreemde score werd bijgehouden(*), maar in gescoorde goals(?). Het vreemde in deze opzet is, dat als je 1 van de partijtjes toevallig met bijvoorbeeld 5-0 zou winnen of verliezen, de teams in de rest van de partijtjes, deze score bijna niet meer kunnen herstellen. Nu gaat "naar mijn mening", waarschijnlijk onder druk van (de grote) clubs met ruimere selecties, deze show tot het einde van het seizoen door. Dit terwijl er, naar mijn mening, voor de competitie was besloten om na de winter, over te gaan tot "echt" voetbal. Namelijk "11vs11", zoals je ook hoort te spelen om krachten, en inzichten, op te doen voor de rest van de "voetbal carrière".  

Nu even kort een zeer kleine analyse van de partijtjes. Eigenlijk maakte de JO12 van NAC vandaag de fout om in de strijd mee te gaan, van de fysiek sterkere tegenstander, en vergaten uit de duels weg te blijven. Daarom werd er te weinig het eigen technische en tactische spelletje gespeeld waar zij zelf wel goed in zijn. NAC kon vanmiddag slechts 1 mager doelpunt scoren.  Maar daarbij moet ik wel een compliment geven aan de beide goalies van de tegenpartij, die met vaak zeer fraaie reddingen, de "NAC-youngsters" de meeste tijd van scoren wisten af te houden. Wel moet genoemd worden dat de afronding, op de goal de laatste tijd wel ietwat magerder is geworden. Met deze overwinning nam Willem II een revanche voor hun eerder geleden thuisnederlaag, in Kruikenstad op de "11e van de 11e", eerder deze competitie. Resultaat in win-game punten 3-7, en in doelpunten 1-8. Volgende keer weer beter, en blijf voetballen.

 

Vandaag was het lastig om een "MotM" aan te wijzen, maar naar mijn mening was Sam Rienks de gegadigde (RR).

(*) twin-game punten=> bij winst 1 punt, -verlies 0, gelijke stand beide 1 punt.