· 

2018-02-03 JO12 NAC-FC Groningen 10-11 (tg-C 5-4)


2018-02-03 JO12 NAC-FC Groningen 10-11           (Competitie twin-game punten 5-4)


NAC boekt winst met niets betekenende "twin-game" punten, maar verliest op doelpunten tegen een goed voetballend FC Groningen.



Zaterdag middag was het de eerste wedstrijd in de eerste ronde na de herindeling tegen FC Groningen. Vanuit het hoge Noorden moesten deze jongens al vroeg op pad, ondanks dat NAC, deze wedstrijd op een "Christelijke" speeltijd had van 13.00 u ingedeeld. Werd de reis 3,5 uur een en 3,5 uur terug voor 80 minuten jeugd-voetbal, vanuit de sneeuwstormen in Groningen.  

 

Voor het opgekomen publiek werd het een enerverend middagje "jeugd-topsport".   De heren van beide teams waren erop gebrand om te laten zien dat ze goed konden voetballen.  Technisch was het veelal een lust voor het oog om naar te kijken, waarbij de teams zeker niet veel voor elkaar onderdeden. Ook aan Groningse zijde waren enkele jongens, waarvan ik het idee heb, waaronder een kleine "Romario" op de linkerflank, die misschien nog wel ver kunnen komen, mits zij zich natuurlijk goed blijven ontwikkelen. Wat mij wederom opviel was dat het team van NAC, vandaag spelend in een iets aangepaste "tactiek", gebaseerd op de voorbereiding naar een "heel veld", minder goed uit de voeten kan op de "tg-veldjes" dan juist op het "11vs11" veld. Het gebruik van de ruimtes wat ik vorige week bespeurde in Helmond, was vandaag natuurlijk niet aanwezig, waardoor bepaalde kwaliteiten van enkele spelers minder tot hun recht kwamen. Stond het vizier vorige week op scherp (12x), dan werd vandaag juist het "houtwerk" veelvuldig beproeft. In totaal kwam de score op paal en lat op 5 keer, en het team dus net die paar centimeters om meer goals te kunnen scoren. Echter dat geldt niet in het voetbal, alleen de goals.

 

Enkele weken terug heb ik uitgelegd hoe de puntentelling tot z'n recht kwam in het "tg-voetbal", totdat de KNVB eerst besloot om deze formule niet te handhaven, maar de doelpunten in plaats van de eerdere "vreemdewedstrijdpuntentelling", te laten prefereren. Hierdoor kunnen vreemde resultaten in uiteindelijke score ontstaan. De scores in de diverse wedstrijdblokken waren als volgt, de eerste blokken op veld A, 0-0 en 2-1, veld B, 1-0 en een ruim verlies van 0-4. De volgende blokken op veld A leverden zelfs twee keer een verlies partij op, 0-2 en 1-2, en op veld B juist twee keer winst namelijk, 4-2 en 2-0.

 

Qua doelpunten werd het een kleine voorsprong, dus winst voor FC Groningen, 10-11 ten opzichte van de, niet meer eerder geldende 5-4 winst in "tg-punten".  Jammer maar helaas voor de Geel/Zwarte ploeg, echter toch wel weer enkele aanknopingspunten gezien,  die veel beloven voor de toekomst.  

 

Mijn "MotM"vandaag, waarschijnlijk als cadeautje voor zijn jarige moeder, Senna.

Maar als toevoeging wil ik speciaal nog even memoreren, dat dit de wedstrijden waren van de fantastische keepers. De meest ongelooflijke reddingen werden verricht, waardoor de score niet verder opliep dan de 10-11 van vanmiddag (RR).