· 

2018-02-17 JO13 Virtus-JO12 NAC 0-8 (11vs11-Vr)


2018-02-17 JO13 Virtus-JO12 NAC 0-8 (11vs11-Vr)Zaterdag 17 februari 2018, Sportpark "De Meeren", in Zevenbergen, werd de vriendschappelijke "11VS11" wedstrijd van JO13 Virtus-JO12 NAC gespeeld onder een stralend zonnetje maar in een bitter lage temperatuur.  Toch liet deze kou, de heren niet weerhouden om een prachtige "voetbal-show" op de mat neer te leggen.  Bijna vanaf minuut één werd, de iets oudere tegenstander,  bij de strot gegrepen en niet meer losgelaten. De "Virtus-mannen" hebben wel geprobeerd om even tegen te sputteren maar nadat, de nimmer aflatende en "slimme" Moos, in de 2e minuut NAC al op een 0-1 voorsprong zette, was het verzet al gebroken. Met de ene goedlopende aanval na de andere, eerst over de linker zijde, en daarna het spel verleggend naar de rechterkant,  was het alleen de Geel-Zwarte ploeg die aan het voetballen was. Binnen acht minuten was het door een rush van "athleet" Gijs, die het hele middenveld overstak en 0-2 scoorde, waarna met een schitterende volley Levi 0-3 op het bord bracht. De ene goal nog mooier dan de andere. De eerste periode, vandaag werd namelijk de 11 tegen 11 wedstrijd in 3 periodes 20 minuten gespeeld, maar daarmee was het nog niet gedaan. Met een prachtige volley was het Sam V, die de keeper kansloos liet, 0-4. Daarna was het kort voor de eerste pauze, onze linker "flank flitser" Ninho, die met een snelle voetbeweging de bal onder de goalie doorprikte, na een mooie driehoek combinatie met Nino en Camiel, 0-5.  

 

De tweede periode, na enkele wisselingen in het team, werd in een zelfde tempo afgewerkt, maar de afronding was iets minder secuur, of lees minder gelukkig, dan in de eerste periode. Toch was het "Mo-Mario", de met een zo karakteristieke actie, van zijn vroegere PSV voorganger imiteerde, en daarmee zijn team nog op een 0-6 stand zette. Toch als deze kleine aanvaller wat meer overzicht had gehouden, zou de score nog wat hoger kunnen zijn geweest. Pogingen van Teije, Ninho, Senna  en Ismaïl,  belanden op paal, lat,  en/of de uitstekende keeper weerhielden onze "kleine" talentjes van een monsterscore af. Vaak is het natuurlijk zo dat, de doelpuntenmakers extra belicht worden en de "Bob de OPbouwers" van zo'n team niet in aanmerking komen voor een vermelding. Maar juist is het vaak de opbouw in een team die de basis legt voor een fraaie actie-, of een dito goal. Ook vandaag weer stonden de heren achterin als een huis. Keeper  Storm, vandaag de enig beschikbare doelman, keeper Noah was op de afsluitende training geblesseerd geraakt in een botsing met de steenharde Joris,  hield zich warm door indien nodig,  goed mee te voetballen. Wat hij moest doen was gewoon goed. De achterhoede, in welke formatie vandaag dan ook, of Sam R, Noah, David en Nino de klus moesten klaren, of dat Karim, Richairo, Camiel, Teije, en zelfs Mo of Gijs vanuit de laatste linie voetbalden, maakte geen verschil, alles klopte vandaag. De door Virtus gegeven ruimtes werden goed benut.  

 

In de derde periode waren de mannen weer iets scherper, waardoor ook Richairo, met een prachtige pegel de score op 0-7 zette. Toch was de supersnelle  Levi, die na een ver doorgevoerde combinatie van en met Camiel, de afsluitende 0-8 kon inprikken. Hierbij werd duidelijk, dat als er spelers zijn die zelfs op de doellijn het overzicht houden en niet zelfzuchtig zijn, héél belangrijk zijn als "team-player", een geweldige voorbereiding van de laatstgenoemde.  Vanaf hier wens ik Noah en Joris een goed herstel toe bij hun rib- cq Paardenbeet blessures. Misschien Donderdag wel weer bij de training(?).

 

Naar mijn mening was Sam Vrancken vandaag MotM die het middenveld fantastisch liet draaien, goede tweede Gijs (RR).