· 

2018-03-11 Djadumingu, "gewoon Lisette", en wij naar de BBQ van de "Ernstige" Jongens en Meisjes


Djadumingu 11 mars, "gewoon Lisette", en wij naar de BBQ bij de "Ernstige" Jongens en Meisjes
Vandaag was er een BBQ feestje in de dubbele Villa van de "Ernstige" jongens en meisjes. Op voorhand had ik eerst nog even willen bellen naar de lieve luitjes of het aangekondigde feest nog wel door zou gaan. Want het  "cluppie uit Arnhem", en ook stilletjes nog een beetje die van mij, werd flink de oren gewassen door FC Utrecht met 5-1 liefst.  Of het dubbele verjaardag feest daardoor ook maar enigszins of zou worden beïnvloed? Nou nee hoor niets van dit alles, ze hadden de wedstrijd zelfs niet gezien. Het gros van de zaken op de "Mambo Blvd" hadden allen voor de "kraker" van Ajax tegen SC Heerenveen, waar ik ook voor koos vanwege, ook een "oude liefde" van onze familie. Ik zei 'nou, wees blij dat je het niet hebt gezien', 'het was huilen met de pet op.  Ook bij ons, op het "parkje van Nr42", zijn "Ernemmers", die in Nederland vrienden delen met ons, die ook een voorkeur voor de Geel/Zwarte brigade hebben, ook hij was niet happy. Je moet weten, wij hebben via onze "landlord" Henk, een super de luxe systeempje in handen gekregen, waarmee je veel voetbal en sport kunt kijken. Nou gisteren waande ik mij even op mijn eigen bank thuis, alleen gekleed in zwembroek, in plaats van spijker- of joggingpak, en zo'n 20 graden warmer.  Ik had bij mijn "TV-dag" een een goedlachse kompaan Rene uit Eindhoven.  Je kunt niet alles hebben natuurlijk, die de dag ervoor al een flinke kater had opgelopen.

 

Zijn "cluppie" uit de lichtstad, was bij de "Kruiken" tegen een onvervalste slachting opgelopen, 5-0 voor Willem II. Maar hij bleek net als ik ook voor diverse andere sporten te houden, dus af en toe was het schakelen tussen de "Coolste baan" en de heren op het voornamelijk groene laken. Nadat we ook Feyenoord-AZ, bijna alleen liggend achterover, ook nog hadden "bekeken", was het wel mooi.  Nou, nee eigenlijk niet want er waren nog samenvattingen natuurlijk. Tussendoor konden we ook nog af en toe met onze huisdieren bezighouden.  Vanochtend, toen het nog heel rustig was en bijna niemand wakker,  had ik al een kleine bruine "Djaka" gezien, waarvan er legio op het eiland zijn, en later op de dag onze huis "BlouBlou", één van de hagedissen soorten van het eiland, die zijn maaltje aan vliegen aan het vangen was. 

 

"Kokkie" en Betty, waren net als wij als wij uitgenodigd bij de "Ernstige"familie.  Nou,  je kunt zeker zeggen bij de familie, want er waren uit alle hoeken van het eiland  wel mensen op het feestje afgekomen, die op de één of ander manier wel in relatie staat met hun. Ze hadden hun "bolide" bij die van ons gezet, en daarna moesten we ongeveer 80 meter te voet afleggen. Dat is namelijk de afstand wat onze beide huizen uit elkaar liggen, en dit zonder van te voren te bespreken. "Chef Bastiaan" zorgde weer voor prettige smaakmomenten, hij bleek overdag geholpen door een aantal dames uit de groep, waaronder zijn vriendin Manon, natuurlijk bezige bij Liselotte, "Tante" Yvette en Renate. Broe Joost zorgde voor zijn shake special, zoals hij het alleen maar kan. Sorry als ik iemand ben vergeten. Bovendien zitten zij in een dubbele Villa met mooie binnenplaats waar, op dit moment al, ongeveer 12 volwassenen en ons vakantie-kleinkind, verblijven.  Het werk een gezellige boel, waarbij kosten nog moeite werden gespaard, voor de jarige "jobjes" Eddie en Joyce, en alles uit de kast gehaald om het gezellig te maken. Zelfs de "huis-flamingo", leek het naar de zin te hebben en bleef rustig en onverstoord in "hun pool" rondstappen. Onze vakantie kleindochter was samen met haar Oma Trudy en Moeder Liselotte, de hele avond, met zang en dans voor afleiding aan het zorgen. Ook "Oma Lia" was er maar druk mee, en ontkwam niet aan de kleine slimmerik. Zelfs de eigen "fitness instructeur", ook vriend van de jarige dame is uit Nederland meegekomen, om de nodige oefensessies met de boys, te doen.  En ook  de nu nog  eilandbewoner "Yoush" onze geluidsman van dienst, met zijn lieve Friese vriendin Pauline, deed er alles aan om met zijn apparatuur, de latere "zang act" te assisteren, maar ook alle muziek in de voorgaande uurtjes met zijn "Power Booster. Ook "Boekie" is weer net als vorig jaar van de partij, de altijd gezellige en goedlachse gozer had ook vanavond weer de nodige sterke verhalen, maar dit keer werd hij door zijn "echte" vriendin Renate, in plaats van,  de per ongeluk door mij als roddel in de wereld gegooide, relatie met Amke vorig jaar. Deze lieverd past beter bij hem.  Hij had in de opbouw weinig te doen, waarschijnlijk een beertje te grof, maar in het opruimen was hij de "Koning" van de keuken.

Voor de verjaardag van de beide "jobjes" werd ook nog een zangeres uitgenodigd. Het ging hier om "Gewoon Lisette", een R&B koningin van het eiland, waarvoor ik nu haar artiesten naam had aangedragen. Deze dienst was volledig gratis hoor. Haar optreden, waarvoor misschien toch wel 2 "The Voice" stoelen zouden draaien, bleef niet onopgemerkt, want er kwam contant een irritante drône boven de  binnenplaats hangen, met camera. Enkele boys uit de groep probeerden met ijsklontjes te raken, echter manoeuvreerde de waarschijnlijk volleerde piloot dusdanig, dat dit niet lukte. Aan de lens van de camera ontsnapte hij echter niet, dus we kunnen deze rekel achterhalen.

Het was een geslaagde avond met een leuk en gezellig publiek, en de mensen