· 

2018-03-13 Djamars, Karma momentjes op JT Beach, en dineren "in Kokkie's garage"


18-03-13 Djamars, Karma momentjes op JT Beach, en dineren "in Kokkie's garage"Vandaag op Dinsdag is het de vuil ophaaldag voor de wijk "Cas Grandi". Alle containers worden dan, net als bij ons in Nederland 's ochtends vroeg al voor de hekwerken, poorten en deuren van de huizen gezet. Het zijn over het algemeen grote huizen in deze buurt, of villa's waar er heel  veel in de verhuur staan, of deels verhuurd worden, het overgrote deel aan buitenlandse toeristen. Vaak aan zoveel mogelijk personen, die ook veel afval produceren, dus kun je nagaan wat er aan containers staat in een gemiddelde straat. En daarnaast de losse zakken, die niet meer in de overvolle containers kunnen worden gestouwd. Bij ons valt dit nog gelukkig wel mee. Vaak is het pas in de avond, dat de ophaaldienst, als de warmte over is, het vuil komt ophalen. Lijkt mij ook voor de mensen, van de "stadsreiniging" die dit werk moeten doen, een veel beter idee. Ik kan mij nog herinneren van vorig jaar, toen de ophaaldiensten "plotseling" het idee kregen om te gaan staken, want net als in Nederland hebben zij natuurlijk stakingsrecht, het vuil een aantal dagen niet werd opgehaald. Dit viel samen net nadat wij een "kreeften party"  hadden gehouden en het restafval van deze heerlijke beestjes, in zakken in de container lag, en ook nog aantal dagen bleef liggen. Slim was het toen om de afvalbak, "van de wind" te zetten vanwege de sterke geur die eraf kwam. Na een paar dagen was de staking voorbij. én na een paar dagen was de buurt pas weer "geurvrij". 

 

Vandaag maar niet te ver weg naar de strandjes, gisteravond na een enerverende dag, vroeg naar bed gegaan, met een paar Paracetamols. Om reden dat ik mij niet helemaal "happy de peppie" voelde, een beetje slapjes. Er zullen een paar lezers denken, je bent altijd een beetje slapjes, nou bedankt alvast. Maar ik wil natuurlijk geen vakantiedag missen, dat begrijp je wel. Vanmorgen alweer ietsjes fitter opgestaan maar nog niet helemaal vrij. Ik had het idee om de ramen van onze bolide schoon te maken, want het was gistermiddag, met de laagstaande zon op de voor- en zijramen nogal gevaarlijk, om een kruising over te steken, en dit slechts op "goed geluk" te doen lijkt me niet de bedoeling. Henk onze "landlord" was als een echte "winterschilder", het is tenslotte nog maar maart, lijnen aan het verven op de parkeerplaats. Hij had er al vlot twee van de vijf gedaan, en had even een "break" bij de buren aan de overkant. En onder genot van een bakkie, had hij goed overzicht op zijn juist gemaakt lijnen.  'Çhris, kijk uit hoor de verf is nog nat, i.v.m. verf aan jouw schoenen', 'en mijn nieuwe lijnen'.  Nou amigoe, ik denk dat de lijnen, onderhand je zo'n kunstwerk "aanlegt" al bijna droog zijn.  Onder deze omstandigheden, is het ook haast onbegonnen werk om de ruiten van de auto schoon te maken. Gezien het leveren van een beetje knap streeploos werk, door de zon en bloedhitte, erg lastig is. Ondanks de omstandigheden bleek het toch enig nut te hebben want met mijn vochtige "Action sponsje", natuurlijk meegenomen uit Nederland, had ik toch een beetje resultaat geboekt. Ik kon er weer doorheen kijken, en dat was al heel wat.  Nu konden we tenminste op weg.

 

Na de schoonmaakactie,van de autoruiten, zijn we even naar JT Beach, gegaan om daar te kijken hoe het met het werkzaamheden van "the Hermanator" verliep, en of het een beetje bij het "flyboarden" van Bjorn wilde lukken. Het was de laatste dagen alweer iets meer aangetrokken en wat meer te doen gekregen. Én ik wilde een "misverstand", met een door mij aan andere toeristen doorgegeven prijs even checken. Het bleek dus dat de heren uit 's 's-Hertogenbosch, afgelopen week, hem niet helemaal goed hadden begrepen. De prijs die door de "Flyboard King" was doorgegeven aan de bleek een NAFL prijs, en geen Euro prijs, wat bijna het dubbele is. Jammer want dat had hem weer klandizie opgeleverd.  Het vlot van "Hermanus", ooit het party eiland, ligt nog steeds op z'n plekje. Ik zag dat "Chef Bassie", vandaag ook op dit strand, erop plaats genomen had. Zondag tijdens het BBQ feestje had ik hem natuurlijk wel gezien, het was hun feestje waar we waren uitgenodigd, maar we elkaar niet echt hadden gesproken. Nadat we de laatste "nieuwtjes" hadden uitgewisseld, gingen we weer naar het strand terug.  

 

Mijn collega Manga H, had vanuit Nederland, naar aanleiding van mijn hogere machten, c.q. het geloven in, verhaal aan mij gevraagd of ik "groene bladeren" aan het roken was. Nou zo heb ik vandaag ook weer een paar amigoe.  Want toen ik vandaag het strand opstapte was het wederom een "Karma momentje", de eerste personen die ik tegemoet kwam, waren de "twee vrienden" uit Brazilië, waar we het "Baantjer" avontuur mee hadden beleefd.  De beide mannen, raakten er niet over uitgesproken en het 'Tanto mille mille mille grazie', was niet van de lucht, zo dankbaar waren zij dat we hen gisteren hadden bijgestaan. Toeval of niet? Mijn credo's, "que sera,sera", en "toeval bestaat niet", houd ik er nog steeds in.  Nadat we de laatste "nieuwtjes", ondanks de verrot slechte communicatie, hadden uitgewisseld, ging ik weer naar mijn moppie terug. bij de bedjes, was de "strand Maffia" nog niet geweest. Ze zouden ons toch niet vergeten? Even goed insmeren en liggen. 

 

Bij mijn tweede ronde over het strand, werd ik op mijn schouder getikt. En wie stond daar, getooid met "cowboy hoed", en daardoor ook onherkenbaar, mijn fijne collega Eelco. We hadden een beetje contact gehouden de laatste maanden dus we wisten wel van elkaar dat we naar "Dushi Korsow" zouden gaan maar niet waar we zouden verblijven, en zeker niet welk strandje we vandaag zouden bezoeken.  Wederom een "Karma momentje"? Zeg het maar. Nadat we voor komende week even hadden afgesproken, en de laatste "nieuwtjes" hadden uitgewisseld, gingen we weer ieder naar onze eigen plekjes terug.  

 

Na een poosje liggen, weer even wat bestellen bij "Sterre", de lange, hoog blonde serveerster, uit Hoorn. Even een babbeltje, de laatste "nieuwtjes" uitgewisseld, zij ging weer door en wij bleven op ons eigen plekje.  Ook Wilco, onze medebewoner van Curacao 42, was met zijn vriendin Tessa, op het strand aanwezig, toen ik later van hem op "facebook" zijn vriendschapsverzoek doordrukte zag ik trouwens dat we ook nog een gemeenschappelijke vriendin uit Arnhem "bezitten".  Vreemd "Karma momentje"? 

 

Weer de camera gepakt en even naar onze Nederlandse vriend,  "Dutch Tjoller", alias "the Hermanator" gelopen. Er waren van afstand zowaar al werkgeluiden te horen, zagen en boren, i.p.v. de tijdens de middagpauze, de snurk geluiden. Herman en ik hadden het net over ons "Jamaicana" avontuur, prompt loopt de kleine mannetjesputter het toilet hok, uit recht tegenover, werkplaats. Dus ik zei tegen hem, dat is mijn Braziliaanse gabber. Ik kijk terug naast de ingang, van de werkplaats, staat daar een reclamebord, op zijn kant, een hoek eruit, van ons "huis", Curacao 42.  Wederom een "Karma momentje"? Zeg het maar.

 

We waren voor vanavond uitgenodigd bij "Kokkie" om het "laatste avondmaal" met Rietje en "Baantjer" te delen. "Het was weer fantastisch" kan ik je zeggen, net als het gelijknamige programma van Ursel de Geer, destijds. Het werd daarna nog  erg gezellig met deze ouwe "Juut", en de namen van- en verhalen over "gezamenlijke kennissen", vlogen over tafel. Ik vertelde hem dat ik altijd al een "fan" van hem was geweest. Hij keek me verrast vragend aan, 'ik luisterde altijd naar de politie scanner', en viel daarmee eigenlijk in slaap.

Riet bleek ook nog eens, oude familiebanden gehad te hebben met iemand aan de "Albert Cuyp", en was zelf werkzaam geweest op alle Amsterdamse markten. Nou dan weet je het wel, gezellige verhalen troef.   Na ons afscheid van de aanwezigen, en een goede reis gewenst te hebben keerden weer naar ons eigen plekje terug.  

 

In Cas Grandi was het vandaag ook niet gelukt om het afval weg te halen, om de een of andere reden. Het riekte "nog" niet maar dat moet niet lang gaan duren natuurlijk.

Alles leek wel een repeterend geheel vandaag, kijken wat morgen ons biedt. 

Oja, bij het sluiten van de markt, had de "beach Maffia" ons toch nog te pakken.....