· 

2018-03-16 Djabièrnè, korte "Flyboard kür" op JT Beach en even op bezoek bij "Dr.AA"


2018-03-16 Djabièrnè, korte "Flyboard kür" op JT Beach en even op bezoek bij "Dr.AA"Vanochtend bij het opstaan was er een aardige bewolking. Echter na een uurtje was dit alweer opgelost, zoals zo vaak in de tropen. Veelal als het regent "Awa Seru", wat vrij vertaald water van boven betekend, dan is het veelal hard, intens en kort. Net zoals je wel eens die  verhaaltjes hoort, bij de programma's van "Goedele", de Belgische sex-therapeute, op de Nederlandse televisie.

 

De visser van gisteren, die ik een beetje vergeleek met mijn collega, had nog niet gereageerd. Ik had er al een vaag gevoel bij, eerst vangt hij een redelijk giftige "Kaha di Morto" een doodskist visje, waarbij ik aangaf hij is giftig, als hij je bijt. En nu hoor ik niets vam hem, nadat ik mijn telefoonnummer achterliet bij zijn lief. Toen ik gisteren mijn blogje schreef, kreeg ik gelukkig een teken van leven. Hij App'te een berichtje met zijn email. Gelukkig maar want je weet maar nooit natuurlijk. Ik had hem een link, maar ook even mijn eerdere bevindingen gestuurd. Ook had ik hem gevraagd of hij geen plotselinge haargroei had, spraakgebrek, wallen onder de ogen of iets dergelijks. Hij stuurde later terug, 'ik ga meer van die vissen vangen, want ik heb ineens een six-pack'.  Terwijl hij de dag ervoor nog een kleine "beertender" had. Nee hij was "alive-and-kicking"gelukkig.

 

Op weg naar het strand even naar de "kliniek van Dr. AA", onze oude vertrouwde nest op Curaçao, waar we ongeveer 7 jaar hadden vertoefd.  We hadden zijn Jeep gespot, dus hij moest binnen zijn. Bij de entree, ging er een "alarm( pje)" af, waar door niemand werd gereageerd. Ik hoorde wel gerommel in zijn keukentje, en trok de stoute schoenen aan om even te kijken. Ja, aan de afwas, waarschijnlijk van eerdere koffie gasten. De begroeting van hem was hartelijk, bij de zoals het lijkt, immer goedgemutste "eilander", en ondernemer. Even de nodige plaatjes geschoten van zijn "Amalia's", zoals de beeldjes die hij zelf maakt, en de grote dames op het middenterrein van zijn "kliniek". Na de nodige roddels, nee hoor, praatje over hoe het was en nu is, sloten we ons bezoekje aan "Amalia" af. Beiden vonden we het leuk elkaar weer even te zien. Later op de dag, hij weet dit niet, spotte we hem met zijn lieve dochter, in een "Deli shop", één van de kinderen waar hij altijd zo trots over spreekt.

 

Ons dagje had ik een beetje ingeschat als een beetje "ondersteuning" van onze medemens.

De stand van onze "Fly Board King" was reeds geopend, en hij kwam ons al breedlachend te gemoet. Hij had het verhaal van "PLaya Porto Mari" gelezen van een paar dagen eerder, en hij kwam tot de conclusie dat de dame in kwestie, weleens een "bekende" dame kon zijn, die ook weleens bij zijn standje opduikt. Ook dan gaat het vaak om buitenlandse, en vaak ook Braziliaanse, toeristen. Nadat de "Beach quard" erbij was gehaald en ook zijn superieur, waren we het er met  zijn allen over eens dat dit een te groot "toeval" zou zijn. Ook op "JTB" waren ten tijde van haar aanwezigheid, vreemde dingen rond deze mensen gebeurd.  Koen, één van de uitbaters van "PPM" had, zoals hij ons eerder had gezegd, ook een foto van haar naar de "opper quard" gestuurd, zodat ook hij ingelicht zou zijn. Ook hier is zij niet meer welkom. Nadat alles was doorgesproken, kon de dagelijkse routine op het strand weer beginnen.  Er waren een paar volgens mij "nog jongere" serveersters, dan de "Hoornse Sterre", die de boel een beetje probeerden, op te "leuken". voor het opgekomen publiek. Wederom was er ook vandaag maar weinig klandizie. Dan even naar "Marisol", omdat de nagels van Lia, een herstel job, nodig had van haar nagels, omdat van de 10 zij al vijf nagels, weer "onbesmeerd", had. Een fraaie service beurt van de goedlachse "Colombiana" leverde weer een glanzend resultaat op.

 

Ook voor de "FBK"Bjorn, zijn kompaan was aanwezig, zoals hij eerder aan hem had beloofd, zodat hij als bij wijze van "jennen", zijn "back-flip" kon oefenen, en misschien dat hij vandaag wel weer lukte. Hiermee trek je misschien toch weer klanten naar zijn kleine "kot". na een korte fotoshoot van zijn kunstjes, en het afsluiten van zijn, dit keer "korte kür", leek het geen effect op het koopgedrag van de toeristen te hebben, vandaag wéér niets.    

Ook zou er een goed, slecht nieuws berichtje zijn, voor onze vrienden uit Nederland, zijn. Dit was goed nieuws dus, lachende gezichten alom. Nadat we  onze strand rekening hadden betaald, konden we weer op huis aan. Onze Nederlandse vrienden, bij het "Papagayo Hotel" eachterlatend. Misschien morgen een weerzien voordat zij weer terug moeten naar de -10.

Afsluitend op ons terras "thuis" met een paar mede gasten, Wilco, Tessa, Rene en Jing-Chee, en ook onze "hospita", was het ook weer even gezellig. Daarna waaierde iedereen weer naar zijn eigen "hokje" uit.  Maar ik denk dat Wilco nog wel even uit zijn ooghoeken gaat zoeken naar zijn "dak-leguaan".  Morgen waarschijnlijk "Director's Bay", te manan....