· 

2018-03-17 Djasabra, BBBQ bij "Directors Bay" en "happy hour" bij Zanzibar


2018-03-17 Djasabra, BBBQ bij "Directors Bay" en "happy hour" bij Zanzibar
Net als gisterochtend was het ook vanochtend bij het opstaan een zware bewolking.Was het gisteren na een uurtje alwe.er klaar, vandaag leek het een beetje langer te gaan aanhouden, tenminste zo zag het er naar uit.  We hadden voor vanochtend afgesproken om met de "Ernstige jongens" en "Kokkie" en Betty naar de voormalige "Shell Director's Bay" te gaan. Een beetje vroeg, want het was weekend en dan zijn de "locals", de mensen van het eiland, ook vrij en gaan ze naar de lokale strandjes. Daar waar geen "Beach Maffia" rondloopt. Dit kan ook wel nadelig zijn, wanneer er bijvoorbeeld geen parkeer bewaking aanwezig is, want dit strandje staat er om bekend, dat er nog al eens auto's worden opengebroken. Gelukkig hebben wij dit op nog geen enkel strandje meegemaakt, op ons eiland. In tegenstelling tot gisteren, toen er geen spatjes uit de bewolking kwamen, was er vandaag een kleine storing.

Maar zoals ik ook gisteren vertelde, dat als zo vaak in de tropen,  dit maar van korte duur is. Ik had er wel iets andere bewoordingen voor gebruikt, maar ik wil het nu netjes houden. Doordat het was kwakkelend was, appte "Kokkie" mij dat hij ons een uurtje laten zou oppikken, 10.00-, i.p.v. 9.00 uur. gelijk even de gebroeders en "Lies" ingelicht. Nog even de "super jug" van "Yous" geleend bij de gebroeders, en familie vriend Marcel, begroet.

 

De "Director's Bay", is het aloude, nu al enige tientallen jaren een local strandje geworden. Waarschijnlijk zijn destijds, met het vertrek van de Shell vanaf Curaçao, ook alle "restanten" van de aanwezigheid op dit strandje verwijderd. Misschien dat het enige, de restanten van een oude aanlegsteiger zijn, waarvan de verweerde palen, nu door de vogels al uitkijk worden gebruikt.  Anders dan je doet vermoeden, aan een strand met de naam van de "strand van de directeuren", is er echt niets wat ook maar enige "standing, what so ever", heeft en wat aan de glorie van destijds, doet herinneren. Het enige wat ik mij zou kunnen bedenken is dat, het een fantastische ligging heeft, eigenlijk de blinde kant van de "Barbara Beach", of dat het redelijk afgezonderd ligt, zodat zij in alle rust van hun weekend konden genieten, bij de nu vergane glorie.  

     

Op weg naar het strand bleek dat er heel hard was gewerkt aan het wegdek, verbreed en zonder gaten, en dat de "bush" flink was uitgedund. Het leek erop of de heren een "Brazilian wax" langs onze route hadden gegooid, zo strak waren de lijntjes. Zelfs vandaag, in het weekend waren ze, met een mannetje of tien en twee open wagentjes, druk bezig om alles nog mooier en schoner te maken. Respect voor deze gasten, die zelfs met blote handen, of een bijna versleten handschoentje, de stekelige pica bosjes met een harkje, op de wagentjes te gooien. Na het uitstappen heb ik hun nog wel even verteld, dat ik groot respect had voor hun, vanwege de omstandigheden waar zij in moeten werken. Één slimmerik van het stel, vond dit een mooie kans om aan te grijpen. Hij vroeg, 'of ik geen tuin had, die ze konden schoonmaken'. 'Ja, maar een beetje te ver weg', 'en dat kost me teveel reiskosten', antwoordde ik. Een beetje minder was dat als je met je auto langs hun truckje moest rijden, omdat ze niet dicht langs de kant van de weg stonden, zodat je de venijnige "pica-stekeltjes" langs de auto hoort gaan. Ervaring leert dat de auto's hier geen schade van oplopen, maar het gevoel is niet fijn. Als je zuinig op eigen-, of huur spulletjes, bent en wilt zijn.   

 

Op onze "BBBQ" de extra B staat voor Beach, was door "Kokkie" goed voorbereidt. Echter een beetje eigenwijs, zoals hij zelf zegt, zijn koks dat altijd, was zijn "stoof", volgens ons,  een beetje dicht bij de waterlijn opgezet. De gebruikelijke steentjes zoeken, voor de "bakplaat" ondersteuning, wat droog kreupelhout, en "it giet on", letterlijk en figuurlijk. We moesten nog wel voor onze "Bea" even de puntdoek installeren, maar zoals later bleek, was hij niet alleen voor haar noodzakelijk. De volle zon, deed haar werk en brandde er lustig op los, zodat niet alleen "Bea" maar ook de anderen wel degelijk onder de "stoffe punt" plaatsnamen. Het was de bedoeling dat, i.p.v. zoals gebruikelijk de BBQ als avondmaal zou worden genuttigd, deze vandaag als lunch zou dienen. Reden hiervoor was dat de "Ernstige"jongen met aanhang, naar Vitesse- Heracles wilden kijken in het "dorp", en daarna naar de muziek bij "Zanzibar", en ons "kleinkind" nog even kon slapen.

 

Nadat zij waren vertrokken en wij nog een paar uurtjes waren "nagebleven", ruimden we onze "sushi" op, en vertrokken naar huis om ons een beetje op te knappen voor de avondsessie op "Zanzibar", muziek en happy hour. "Kokkie"en Betty haalden ons op en op naar het strand, in de bolide van "Maxine Verstappen". Plaatsje gevonden, "Kokkie" die nog even een local dame hielp, met haar karretje, zelfs file op het parkeerterrein. Aangekomen bij "Zanzibar" even wat bestellen, even zoeken naar de gebroeders en consorten, niet te vinden, dan maar bestellen. "Kokkie"heeft ongeveer 15 minuten staan wachten, om iemand te spreken te krijgen. Geen kans. Zo kun je een "happy halve-dag" instellen, maar iedereen, behalve degene met een regelmatig "AA" probleem heeft en al om 16.00u voor de bar hangt, komt niet aan de beurt. Voor de omzetsnelheid, ooit vroeger op school geleerd, is het handig voor twee uurtjes, twee man erbij te zetten, ze zijn toch al op het strand, voor ongeveer 50 gulden totaal, en een tienvoudige omzet, per persoon. We besloten ook om maar direct, te vertrekken en met een ijsje, langs de boulevard te wandelen. Op de hoogte van het hotel van onze Nederlandse vrienden, zag Lia een "Cowboy" zitten, het bleek Eelco, die met zijn lieve Sandra en hun vriendin, een drankje deden ter afsluiting van de vakantie. Ze wilden ook naar "Zanzi" gaan maar ik heb ze geprobeerd hiervan af te houden. Shit-muziek, veel te hard en veel te druk, te weinig personeel.

       

Nadat we bij "Zest", met onze drankjes, even op "kleine Kokkie" hadden gewacht, gingen we op huis aan. Even langs "Hang-saq" voor wat drankjes en iets te snavelen, dan naar "huis", waar we nog een paar uurtjes met onze " famia Antiana" hebben nagepraat.Na hun vertrek even "IPtv-heaven" aan en dan maar slapen gaan. Te manan.......