· 

2018-03-18 Djadumingu, een dagje helemaal niet behalve voetbal kijken


2018-03-18 Djadumingu, met "Ying-Chee en Yang" een dagje niets, behalve voetbal kijken


Voor dat de eerste wedstrijd via ons super netwerk, IPTVheaven, de Ipad bereikte moest ik eerst nog even naar onze Chinese "buurt super" voor de nodige eetwaren, en koffiemelk natuurlijk. Als je daar aankomt moet je niet gek opkijken als de "AA-hoek" van zo'n verzamelpunt, ál of nóg vol zit met de nodige clientèle. Zo ook vanmorgen om 8.00u scherp. De uitbater van het geheel "Do-not-faq-me" was al weer druk in de weer om zijn spulletjes aan de man te brengen. Toen ik naar binnen stapte, liep gelijktijdig, "Ruud de blanke tjoller", mee naar binnen. Ik liep netjes het klanten gedeelte in voor de paar boodschapjes, hij schoof achter de kassa's lang het "sterke drank deel" in. Je moet weten, dat bij deze "buurtsupers" echt van alles en nog wat te koop is, van fan's, auto artikelen, waaronder motorolie , stofzuigers, alles eigenlijk wat je er niet zult verwachten. Dus ook, sterke drank, wat in Nederland voorbehouden is aan de Slijterijen. "Ruud", die in zijn opzet leek te slagen, werd behendig door de "buurtsuper bouncer" in zijn kraag gevat, juist voordat hij zijn slag kon slaan. Hij werd met een fraaie zwiep  op gezicht, over de "porche" gesmeten, zo met zijn snoetje in de kiezels.  Aan zijn gezicht, had ik ook al eerder, bij binnenkomst, de sporen gezien dat dit niet de eerste keer was, de oude pleisters zaten er namelijk nog, over de andere riante blauwe plekken. Nadat ik mijn  paar boodschapjes had afgerekend, zag ik dat de uitbater, met pleisters uit zijn eigen "buurtsuper" de man weer aan het dichtplakken was

 

Teruggekomen bij ons "thuis", was de tafel reeds gedekt en kon ik aan mijn bammetjes beginnen, eieren met spek. Daarna ging de Ipad aan, bij onze "strandstoelen" langs de "pool", waarna Ying-Chee en, fervente PSV fan Rene "Yang".  ons de gehele middag gezelschap hielden. Onder het genot van een natje en droogje. Onderwijl vertrok Vitesse fan Wilco met zijn Tessa, om hun laatste rit op het eiland te gaan maken, naar Hato airport, terug naar het koude kikkerlandje. Want dat het nu op dit moment koud is, konden wij gezeten in onze badkleding naast het zwembad, aan de dikke jassen, mutsen en sjaals, wel zien.  Na de wedstrijden en "Studio Sport" te hebben gezien, moest ik wederom even de deur uit, naar de "Chinees" nu echter één waar iets te bikken viel te halen. Na de rijsttafel en de koffie, was het alweer tijd om te chillen voor ons "huis".  Morgen maar weer onderweg, misschien Westpunt in, naar de "echte" strandjes.   Vandaag slechts enkele plaatjes, te weinig voor een eigen button,  morgen weer een dag.  Te manan............ amigoenan