· 

2018-03-30 JO12 NAC-FC Roskilde 7-0 (11vs11-Vr)


2018-03-30 JO12 NAC-FC Roskilde 7-0 (11vs11-Vr)


NAC JO12 zet stempel op de wedstrijd, na een wervelende eerste fase van de partij, en uitbouw in de tweede en derde periode.Vanmiddag was het genieten op het Sportpark van Baronie te Breda, tenminste als je supporter van de Geel/Zwarte brigade was. Het rondspelen van de bal vanuit achter naar voren, over een super functionerend, en flitsend omschakelend middenveld was heel goed, en een genot om te zien.  Ook was het, in deze "11vs11 match"  heel goed te zien, dat deze JO12 van NAC, er echt aan toe is om op een heel veld te gaan spelen en de "mini matches" achter zich te laten. Ook in de omschakeling van midden naar voor, waren de inspeel passes, veelal op juiste snelheid, en konden de jongens, op de flanken en centraal in de voorhoede, vaak wel de juiste keuzes maken en hun acties maken. De overrompeling was compleet toen zelf onze keeper, onderhand op de middenlijn, van achteruit de opbouw ging verzorgen.  Niet dat de tegenstander zo slecht was, maar ook zij zijn nog niet gewend om op een heel veld te spelen.  Dit was wel even een flinke omschakeling, zelfs een cultuur shock,  voor de Blauw/Witte brigade uit Denemarken. De eerste periode van 25 minuten werd afgesloten met een 3-0 voorsprong, In de overige twee werden er nog 4 doelpunten bij gemaakt, waardoor de eindstand, voor een goede rekenaar, tenslotte op 7-0 uitkwam.  De doelpunten waren bijna allemaal van zeer hoge kwaliteit, Levi met een kegel via de onderkant van de lat 1-0, Moos met een direct uit de lucht genomen bal 2-0 en daarna 3-0, Senna met een schot in de korte hoek , 4-0, In de laatste periode was het eerst de 5-0, door een schitterende kopbal van Noah, opbouwend heel sterk vandaag. En de afsluiters waren voor Camiel, die met een schitterende volley, eerst de 6-0 maakte, en daarna nog uit de draai in de "16" de gehele achterhoede, inclusief de keeper, op het verkeerde been zette, 7-0. Naast al deze doelpunten waren er nog aanvallen bij waarbij, een teenlengte, of sterker nog een streek "gel" in de haren, het verschil maakte tussen een goal of niet.  Jongens top, maandag toernooi ergens in de "Haaglanden",  kijken waar dit toe gaat leiden.

 

Mijn "MotM", in dit geval geen "man" maar "men", Noah en Gijs.... 

Heren zij, en ook de doelpuntenmakers, kunnen alleen tot deze prestatie komen door medewerking en opbouw van jullie, de medespelers, dit moeten jullie nooit vergeten.  Het team gaat boven het individu.....  (RR)