· 

Continuïteit in trainersstaf jeugdopleiding van NAC Breda


Continuïteit in trainersstaf jeugdopleiding van NAC BredaDe trainer meldt....

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Trots op het feit dat ik volgend seizoen wederom het vertrouwen krijg bij de NAC Breda jeugdopleiding om de talenten, maar ook mezelf, verder te ontwikkelen.

Met trots kan ik meedelen dat ik bij NAC Breda de o15 ga trainen/coachen.

 

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️Persbericht NAC Breda

 

De functies van alle hoofdtrainers van de NAC Jeugdopleiding voor volgend seizoen zijn inmiddels ingevuld. Vijf van de zeven trainers behouden hun posities, waardoor van grote wijzigingen geen sprake is. De huidige hoofdscout Ivo van Moergestel maakt plaats voor Jasper Somsen en het vertrek van Gábor Babos betekent dat een nieuwe keeperstrainer wordt aangesteld. De gesprekken omtrent deze laatste functie zijn in volle gang. 


Willem Weijs (NAC O19), Rogier Molhoek  (NAC O17), Jasper Somsen (NAC O14), Jordi Dekker (NAC O13) en Niels Hardeveld (NAC O11) blijven allemaal zitten op hun huidige positie en hebben komend seizoen hetzelfde team onder hun hoede. De contracten met perfomance trainers Rik van Kesteren (fysiek), Pleun van Ginneken (mentaal) en Niels Ton (videoanalyse) waren in een eerder stadium al verlengd, waardoor ook op dit gebied de continuïteit gewaarborgd blijft.

Daarnaast maakt Michael Dingsdag, op dit moment trainer van NAC O12, de overstap naar een ander team. Hij wordt aankomend seizoen trainer van de jongens van onder 15 en vervangt daarmee huidig trainer Daniël van der Meulen, die op zijn beurt naar Dordrecht vertrekt waar hij trainer van onder 19 wordt. De positie van Dingsdag bij NAC O12 wordt overgenomen door Erik Nijssen. Hij is op dit moment nog actief als assistent-trainer bij NAC O17.

Ivo van Moergestel, sinds 1 december 2016 actief als Hoofd Jeugdscouting, legt zijn werkzaamheden bij de club neer en geeft het stokje dus over aan Jasper Somsen. Van Moergestel: „Ik heb met veel plezier deze functie ingevuld, maar heb moeten concluderen dat het voor mij niet langer te combineren is met mijn baan in het onderwijs.” Somsen gaat zich, naast zijn functie als trainer van onder 14, dus ook bezighouden met het coördineren van de scoutingsactiviteiten van de jeugdopleiding.

Manager Jeugdopleiding Tim Gilissen. “Het feit dat we door kunnen gaan met het grootste gedeelte van onze trainersstaf en het aanblijven van Eric Hellemons als hoofd Jeugdopleiding, zorgt voor continuïteit en daarmee de mogelijkheid de ingezette lijn door te trekken. Met onze trainers en specialisten zijn we in staat jong voetbaltalent uit te dagen en door te ontwikkelen. Dit zien we terug in zowel de individuele ontwikkeling van spelers als de prestaties van de teams. We zitten dus op de goede weg en hebben er alle vertrouwen in dat we met deze mensen ons niveau verder omhoog gaan brengen.”