·

2018-04-21 JO12 PSV-NAC 3-3 (11vs11-Vr)

Battle of Brabant eindigt onbeslist.

Zaterdagochtend mocht de JO12 onder van NAC aantrede tegen de leeftijdgenoten uit de "Lichtstad", op het trainingscomplex van PSV "De Herdgang".  Eerder dit seizoen waren zij ook al de gast tegen het PSV filiaal in Helmond. Daar werd die groep PSV'ers, in het stadion van Helmond, met 0-12 aan de zegekar gebonden.  Dat het vandaag iets lastiger zou gaan worden daar was de trainersstaf het wel met elkaar eens.  Ondanks dat er in Eindhoven de afgelopen week, bij de grote jongens van PSV1 wat in de opstellingen werd "ge-shuffled", was het niet te verwachten dat dit bij deze jonkies, ook zo zou zijn. Nee, het werd een mooie en sportieve "clash" tussen beide groepen talentjes van de onder 12 jeugd van PSV en NAC.

De wedstrijd werd onderverdeeld in drie periodes van 20 minuten, jammer genoeg liep de klok niet meer mee in de 3e periode, waardoor het chronologische contact, uw heel "fotografische geheugen" verstek moest laten gaan, bij de laatste doelpunten.

Het was NAC dat heel snel op voorsprong kwam door een schitterende goal. De rechterspits werd door de heel sterk voetballende Camiel over de rechterflank "weggestuurd". Waarna de rappe Moos, op de middenlijn, met een prachtige schijnbeweging twee tegenstanders zijn hielen liet zien, en met een rechtse doffe dreun de PSV-goalie kansloos liet, 0-1 al in de 5e minuut.

De gehele eerste periode was NAC de bovenliggende partij, en werd met mooi voetbal, en door snel druk te zetten op de opponent, een aantal leuke aanvallen en kansen gespeeld.  Echter werd er verzuimd om deze kansen in doelpunten om te zetten, mede door goed keeperswerk van de al eerder genoemde PSV-goalie. Een mooie actie van Camiel over links werd net niet bekroond met een doelpunt, door goed reageren van de doelman. Zijn prachtige lob werd tot corner verwerkt. Dat PSV aan de andere kant niet tot kansen kwam werd door goed storend- c.q. bikkelwerk van de middenvelders Joris, Gijs en ook rechtsachter David geregeld. Omdat zowel Karim, Levi en Moos met hun snelheid een constant gevaar vormden voor de PSV verdediging, werd daar voornamelijk druk gelegd, en kon NAC verzorgd opbouwend blijven voetballen.

In de tweede periode kwam PSV beter in de wedstrijd en werd NAC ietwat meer teruggedrongen.  Dit resulteerde in een rommeliger beeld in het Geel/Zwarte veldspel, maar toch wisten zij zich keer op keer zich knap onder de PSV "druk" uit te spelen.  Dat de diepgang op de vleugels, waaronder Mo of Karim op links, als Ninho op rechts , niet echt konden worden benut, lag naar mijn mening veelal aan het nogal "stroperige" kunstgrasveld. De meeste  diepe ballen, werden flink geremd. Het was natuurlijk niet dat alleen NAC- maar ook de PSV aanval hier last van had. Mede daardoor konden zowel onze beide keepers Noah en Storm, de ingeschoten ballen simpel oppakken, en onschadelijk maken. Een diep gespeelde bal over de rechterkant, van volgens mij Sam V. op Ninho, leverde een vrije trap op. Een aantal spelers nestelden zich achter de bal, echter spitsspeler Levi mocht deze nemen. Hij legde de bal met een mooie boog over de keeper in de verre hoek, van de goal, 0-2 in de 23e minuut. Dit resulteerde in deze periode op meer druk van PSV, maar door goed positie spel, en goed storen van Gijs werd hier veelal knap onderuit gespeeld.   Toch moesten de NAC verdedigers meer en meer op hun hoede zijn want de PSV druk nam toe. Zo werd er, 3 minuten na het NAC doelpunt, een PSV aanval over hun linkerkant opgezet. Daarbij kwam de rechterspits goed de "16" binnen en gaf het balletje vanaf de achterlijn voor de goal. De inkomende spits speler liet daarbij onze keeper kansloos, 1-2 en niet geheel onverdiend.

De derde periode was het vooral PSV dat het initiatief nam en de NAC verdedigers Richaro, Sam R, Nino en één van de uitblinkers vandaag, Noah el M. veelal moesten tegenhouden, in plaats dat er nog goed kon worden opgebouwd. Toch kwam het PSV gevaar niet uit vlot lopende aanvallen, maar ontstond het uit twee stilstaande spelsituaties.  De gelijkmaker van PSV kwam uit een wat makkelijk, door de verdediging weggegeven corner, waaruit onze goalie van dichtbij, uit de rebound, kansloos werd gelaten, 2-2 in de 45e minuut.  Nog geen 5 minuten later werd de NAC-doelman, vanaf ongeveer 25 meter, hoog in de bovenhoek redelijk kansloos gelaten. Echter kon hij de precies ingeschoten vrije trap, niet geheel controleren en keren, 3-2, 50e minuut.  Het credo NOAD waar NAC om bekend staat, werd weer opgepakt. De frêle Teije over links en de rappe IsmaÏl over rechts, en de uitstekend voetballende Senna waren bij vlagen te snel voor hun verdedigers, maar konden nóg niet tot een goed resultaat komen. Dan toch, de voorlaatste minuut, de naar de zich naar het middenveld terugzakkende Senna, die Ismaïl over rechts in stelling bracht. Zijn run over de vleugel was prachtig, maar de lob die hij vanuit volle vaart losliet, was nog mooier en niet te houden voor de doelman, 3-3.

Op zijn Duits in de laatste minuut, en zeker zeer verdiend en ook een heel mooi resultaat, voor de Geel/Zwarte brigade......

MotM vandaag naar mijn mening Camiel, maar allemaal een grote "pluim" vanwege de fantastische instelling, 0-2 voor 3-2 achter en dan nog terugkomen tot 3-3, tegen deze op papier, sterkere tegenstander.... .....geweldig (RR).