·

2018-04-27 JO12 NAC-Fortuna Sittard 31-2 (tg-C)

Mo en Teije in duel om de bal.....

NAC Breda JO12 verslaat Fortuna Sittard  met een "Blaasvoetbal" uitslag .

Zaterdagmiddag 12.00u was de aftrap bij de talentjes uit de NAC jeugd onder 12, tegen hun leeftijd genoten van Fortuna Sittard. Het was waarschijnlijk een complete offday van de Fortunezen, want beide teams uit Sittard konden slechts 1 maal scoren, en dat was pas in de voorlaatste minuut, in de vierde periode van de wedstrijd.   Wat opviel, ondanks alle tegenslagen en -goals, was de positieve voetbal instelling van de spelers, leiders en zelfs van het meegekomen publiek. Nu was het bij vlagen ook een ware voetbalshow wat de NAC spelers uit Breda en omstreken hebben laten zien. Toch leek het in "den beginne" geen makkelijke wedstrijd te gaan worden. De Fortunezen lieten van "quitte" af aan, leuk en aantrekkelijk voetbal zien. De eerste goals bleven de eerste 5 minuten daarom achterwege, maar toen op veld A de eerste goal was gevallen vielen deze als rijpe appelen, de score daar liep in het eerste kwart op naar een 7-klapper.  Op veld B daarentegen gaven de, voor deze partijen in het Blauw geklede team, iets beter partij en werd het 2-0, in het voordeel van de NAC'ers. Het was bijna ondoenlijk om alle doelpunten in beeld te brengen, want was de camera in de aanslag op veld A, dan viel het doelpunt juist op veld B. In het laatste kwart op veld B, kon Fortuna Sittard eindelijk ook een puntje in de wacht slepen, 1-1 was daar de eindstand.  De totaaluitslag van de verschillende potjes werden in een 31-2 doelpunten verschil uitgedrukt, waarmee de jongen eindelijk hun surplus aan kwaliteiten, ook in goals konden laten zien.  Heren fantastische prestatie vandaag. Gelukkig voor het oude Fortuna 54 eigenlijk één van de eerste profclubs van Nederland, promoveerde het eerste team (deze avond) naar de Ere-divisie, dus zoals ze daar zeggen, proficiat..... en hopelijk welkom in Breda komend seizoen.....

Vandaag wist ik geen M(an)otM aan te wijzen, maar M(en)otM,  alle jongens zonder uitzondering waren vandaag in grootse vorm, gefeliciteerd (RR).....