· 

2018-05-08 JO19 NAC - Sparta 0-2 (Competitie)


2018-05-08 JO19 NAC - Sparta 0-2 (C)


JO19 van NAC legt het af tegen nieuwbakken kampioen, Sparta
Vanmiddag Dinsdag 8 mei, 16.00 u. werd op deze zonovergoten middag, ruim boven de tropische temperatuur van 25 graden, door enkele jeugdteams van NAC op Sportpark Boeimeer in competitie verband afgetrapt.  Het werden enerverende partijen waarbij de JO17 van NAC, op een later tijdstip vandaag, de meerdere zou zijn van SC Heerenveen, en in een hoog tempo de Friese leeftijdgenoten tenslotte de hielen lieten zien.  

 

 

En de JO19 van Willem Weijs en consorten, mochten aantreden tegen de gedoodverfde kampioen Sparta Rotterdam. Was het bij de JO17, dat het tot ruim in de tweede helft, dat de "Geel/Zwarte" brigade van Rogier Molhoek en consorten, SC Heerenveen over de knie legden, en echt afstand konden nemen. Bij de JO19 waren de rollen omgekeerd en werden Geel/Zwarte mannen, rond het laatste kwartier, en binnen 3 minuten op een identieke wijze geklopt. Beide keren liet de zojuist ingevallen Spartaan, volgens insiders een "JO15 speler", de NAC achterhoede zien, dat ook fysieke mogelijkheden beslissend kunnen zijn. Deze speler had slechts  enkele momenten nodig, om de tot dan toe beste speler van het veld namelijk Sparta's nr7 (?), te vervangen en vrijwel direct in het "vergeet boek" te laten verdwijnen.  Met enkele onnavolgbare bewegingen, gepaard aan een ongelooflijke kracht en snelheid, werd hij direct gekroond tot de favoriet aan Rood/Witte kant.  Eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen dat Sparta, op de eerste 20 minuten na, wel de meest aanvallende ploeg was, en de achterstand ook groter geweest zou kunnen zijn, als Karol Niemczycki, minder alert zou zijn geweest.  Jammer dat de mooi genomen vrije trap van Sydney van Hooijdonk, buiten bereik van de Sparta-goalie op de lat uiteenspatte, waardoor NAC weer terug in de wedstrijd zou zijn gekomen. 

 

 

Al met al een aardige wedstrijd van de talenten van NAC Breda, en waarbij eventuele winst ook  promotie naar de hoogste divisie, veiliggesteld zou zijn, moeten zij het nu gaan doen in de komende paar wedstrijden. Vandaag echter, waren enkele momenten beslissend en bepalend, waardoor de bloemen weer opgeborgen konden worden.

Heren als jullie doorgaan op de eerder ingeslagen weg, en spelen als de eerste 20 minuten of zoals de voorgaande wedstrijden, dan zal het uiteindelijk doel alsnog worden bereikt, en jullie jezelf belonen.

Sparta gefeliciteerd met de overwinning, en daarmee het behaalde kampioenschap.
 

In mijn ogen de MotM vanmiddag, Karol  Niemczycki die met enkele onnavolgbare reddingen, Sparta van een hogere score heeft afgehouden  (RR).