· 

2018-05-26 JO12 NAC- PEC Zwolle- 6-16 (Tg-C)


2018-05-26 JO12 NAC- PEC Zwolle- 6-16 (Tg-C)JO12 NAC wederom "koppie" te klein ten opzichte van fysiek sterker PEC ZwolleVoor de tweede keer in één week was PEC Zwolle de bovenliggende partij, tegen de anders zo sterk opererende  Geel/Zwarte brigade uit Breda. Wederom mochten een aantal talenten uit de JO12 groep een ander team versterken op een toernooi in Duitsland. Dit keer waren het Moos en Gijs die er niet bij waren, terwijl het team het vorig weekend nog zonder Camiel en Joris moesten doen. Allen, volgens mij drijvende krachten voor het team. Dus werden er verse krachten opgeroepen uit de JO11 van NAC, Mitchel en YuAn, beiden ook aankomende talentjes, uit de lagere leeftijdscategorie.  Vandaag stonden de wedstrijden onder leiding van wederom weer twee uitstekende leidsmannen, ongeveer de eigen leeftijdscategorie, top mannen.

 

We hebben vorige week al kunnen zien dat het team uit Zwolle, met hun "Ad-Interim spelers", een maatje, zeg een "koppie" te groot waren. Je ziet dat kracht en fysiek, op deze leeftijd veel doen. Echter NAC bleef gedurende alle partijtjes goed strijden maar kon slechts 1 maal de volle winst halen, met een 3-0 score. Vele  keren waren het Mitchel, Sam, en Sam, Noah, Nino, David en gelegenheid laatste man Senna die hun snelle en fysieke tegenstanders toch regelmatig de baas waren.  Echter meerdere malen werden ook deze dappere strijders afgetroefd waardoor we toch ook vandaag een paar tegendoelpunten moesten incasseren. De balans op het midden veld werd net als vorige week, bij de eerder genoemde afwezigen, Gijs en Moos ten opzichte van vandaag duidelijk verstoord, de koppelspelers Camiel en Joris en Yuan konden, ondanks gigantisch veel arbeid, de gaten en looplijnen niet dichten.  Waardoor ook uit tweede lijn onze goalies, Noah en Storm onder vuur werden genomen. Gelukkig waren zij in goede doen, om erger te voorkomen. Daarna werd het nog lastiger omdat David met een pols blessure moest uitvallen en wederom wat aan kracht werd ingeboet (gelukkig bleek achteraf geen breuk of iets dergelijks).

 

Ondanks dat kregen de NAC talentjes voldoende kansen, om er meer te maken dan de 6 van vandaag.  Echter paal lat en twee goede keepers uit Zwolle weerhielden de Bredanaars van een hoger doelpunten resultaat. Mo, Ninho, Teije,  Ismaïl, Karim en Levi waren met diverse schoten op doel dichtbij een beter resultaat, maar zoals gezegd stonden een aantal keren paal en lat, en "goalie" in de weg. Zo blijkt dat als er schakeltjes ontbreken uit een hecht "team" je dit direct merkt. Er wordt wel eens gezegd, je merkt pas dat je iets mist, als het er niet is, zo is een aantal keer gebleken.....

 

Mijn MotM vandaag Camiel en Sam R, die af en toe met risico voor lijf en leden, de duels ingingen en heel wat extra meters hebben gemaakt (RR).